Home > Bedrijfsvoertuigen > RANGER > Eigenschappen > Comfort

Comfort

Van systemen die u kunnen helpen om gemakkelijker te parkeren en achteruit te rijden, tot functies die u op de hoogte houden, die u helpen om uw bestemming te bereiken en u warm te houden... Elke opmerkelijke technologie in de Ranger heeft een doel in de echte wereld.

 

 

Ford Ranger - Go hands-free with SYNC 3

Ga handenvrij met SYNC 3

SYNC 3 is onze meest geavanceerde versie. Het is makkelijker en sneller in gebruik, met nieuwe spraakopdrachten en nog meer functionaliteit. De nieuwe interface heeft grotere knoppen voor een verbeterde gebruiksvriendelijkheid en het touchscreen bevat nu dezelfde knijp- en veegbewegingen zoals op smartphones en tablets voor een meer intuïtieve navigatie. SYNC 3 ondersteunt ook AppLink, Apple's CarPlay en Android Auto, om de informatie van uw smartphone weer te geven op het touchscreen.

Eenvoudiger en veiliger achteruitrijden

Paaltjes, fietsen, lage muurtjes... De achteruitrijcamera toont alle obstakels achter u op een ingebouwd scherm in de middenconsole. Het systeem brengt niet alleen moeilijk zichtbare voorwerpen in beeld, het tekent ook virtuele lijnen waarmee u gemakkelijker parkeert, zelfs in de kleinste plaatsen. De camera schakelt automatisch in wanneer u de auto in achteruit zet.

Ford Ranger - Easier reversing, as you can view what’s behind
Ford Ranger - Sensors that take the stress out of parking

Sensoren die het parkeren makkelijker maken

Parkeerafstandsensoren helpen u de afstand te schatten tussen uw voertuig en obstakels voor of achter u. Wanneer de sensoren een object detecteren, activeren ze een waarschuwingssignaal dat steeds harder klinkt naarmate u dichterbij komt.

Essentiële reisinformatie

De boordcomputer geeft u nuttige informatie zoals uw kilometerstand, brandstofverbruik, snelheid en de buitentemperatuur. Het geeft ook de 'actieradius' aan: een ruwe schatting van hoe ver u nog kunt rijden met de brandstof in de tank. Dit is in het bijzonder nuttig voor lange ritten of als u ergens afgelegen rijdt.

Ford Ranger Essential journey information
Ford Ranger Satellite Navigation System

Satellietnavigatie helpt u om op uw bestemming te raken

Dankzij een volledig geïntegreerd navigatiesysteem met 8 inch kleurentouchscreen en stembediening kunt u de bestemming vocaal invoeren en zoeken naar interessante plaatsen via spraakbesturing.

Regel de ideale temperatuur voor uzelf en uw passagier

Met de optionele dubbele zone EATC Airco kunt u de gewenste temperaturen selecteren die u en uw passagier afzonderlijk verkiezen. Het systeem behoudt dan de temperatuur met de geavanceerde airconditioning.

Ford Ranger Central Console
Ford Ranger with Easy-Fuel

Ford Easy Fuel, voor probleemloos tanken

Deze handige technologie maakt het bijna onmogelijk om de verkeerde brandstof te tanken in uw Ford, want het verkeerde vulpistool past gewoon niet. En omdat Ford Easy-Fuel een doploos systeem is, hoeft u bovendien nooit meer een vuile tankdop aan te raken.

Wissers die zich automatisch aan de regen aanpassen

De ruitenwissers met regensensors schieten in actie zodra ze vocht op de voorruit vaststellen en gaan vervolgens sneller of trager wissen naargelang de weersomstandigheden. U kunt zelfs uit verschillende gevoeligheidsniveaus kiezen die bepalen hoeveel vocht er op de ruit mag komen voordat de wissers worden ingeschakeld.

Ford Ranger with wipers that automatically adjust to the rain
Ford Ranger with Automatic Headlights

Koplampen die automatisch aan gaan wanneer het nodig is

De automatische koplampen beschikken over sensoren die detecteren wanneer het begint te schemeren of wanneer er plots minder licht is, als u een tunnel inrijdt bijvoorbeeld. De automatische koplampen gaan dan vanzelf aan, zodat u gemakkelijker en veiliger rijdt.

Uw voorruit is snel ijsvrij met Quickclear

Deze intelligente functie is bedoeld om snel te kunnen vertrekken op vrieskoude ochtenden. Met slechts een druk op de knop kunnen ultradunne draden opwarmen om ijs of aanslag van uw voorruit te verwijderen of die te ontdooien, en de ruitenwissers ijsvrij te houden. Het systeem werkt in enkele seconden, ook al vriest het buiten.

Ford Ranger - Clear your windscreen quickly, with Quickclear
Ford Ranger with wing mirrors

Buitenspiegels die zichzelf beschermen

Deze elektrisch bediende buitenspiegels klappen automatisch naar binnen om beschadigingen te voorkomen wanneer u hebt geparkeerd. Zodra ze zijn ingeklapt, beschermen ze ook de stijlvol geïntegreerde richtingaanwijzers. Ze worden ook verwarmd, zodat u bij vriestemperaturen 's ochtends sneller kunt wegrijden.

Heel veel handige opbergruimtes

Elke cabinestijl biedt heel wat aan ingenieuze opbergruimte. De dubbele cabine bijvoorbeeld, heeft twee grote opbergruimtes onder de achterste zetels. Afhankelijk van het cabinetype zijn er drie middenconsoles (kort, lang of lang met een door de airco gekoeld opbergvak). Er zijn opbergbakken voor diverse doeleinden, een beker- en fleshouder, bakjes voor kleine voorwerpen en ruimte voor uw GSM. Het handschoenkastje heeft een inhoud van maar liefst 11,9 liter, waarin u uw 15 inch laptop, een inklapbare paraplu en nog veel meer kwijt kunt.

Ford Ranger cup holder
Top