Home > Bedrijfsvoertuigen > NEW TRANSIT CONNECT > Eigenschappen > Rijervaring

Rijervaring

Elk kenmerk en elke technologie in de nieuwe Transit Connect is ontworpen om uw leven makkelijker te maken. Geavanceerde technologieën zoals Traffic Sign Recognition en het Lane Keeping-systeem helpen u voortdurend om de stress uit het verkeer te halen. Terwijl andere systemen, zoals Active Park Assist, handmatig worden geactiveerd om u te helpen wanneer u ze nodig hebt.

New Ford Transit Connect interior with Speed Assist

U helpen om binnen de snelheidslimiet te blijven

Intelligent Speed Assist is ontworpen om uw snelheidscontrole te verbeteren, zodat u zich kunt concentreren op de weg. Eerst detecteert de Traffic Sign Recognition-camera automatisch de huidige snelheidslimiet (indien geactiveerd), vervolgens zal het systeem uw instelling voor maximale snelheid automatisch aanpassen aan die limietTooltip.

Nog makkelijker parkeren

 Active Park Assist kan u in parallelle en loodrechte parkeerplaatsen sturen. U hoeft alleen een knop in te drukken en de sensoren van dit innovatieve systeem zoeken een ruimte die groot genoeg is om te parkeren. Het systeem stuurt u dan automatisch deze parkeerruimte in. U hoef alleen het gaspedaal, de versnellingen en de remmen te bedienen. De instructies staan op het scherm en u hoort signalen. U kunt ook vlotter parallelle parkeerplaatsen verlaten.

Red Ford Transit Connect parking with park assist indicators on
Ford Transit parked with Auto High Beam HD Headlamps on

Koplampen die automatisch aan gaan wanneer het nodig is

De nieuwe, slankere automatische koplampen zijn voorzien van krachtige HID Xenon-lampen en opvallende LED-dagrijverlichting. Een geïntegreerde sensor detecteert minder licht bij schemering of wanneer er een plotselinge verandering in de lichtomstandigheden is. De automatische koplampen gaan dan vanzelf aan, zodat u gemakkelijker en veiliger rijdt.

Ziet de verkeerstekens die u misschien niet ziet

Of de verkeerstekens aan de zijkant van de weg staan of erboven geplaatst zijn, of ze tijdelijk of permanent zijn, Traffic Sign Recognition kan ze identificeren. Een pictogram van het betreffende snelheidsbord of bord 'Niet inhalen' verschijnt op het instrumentenpaneel en verandert telkens wanneer er een nieuw snelheidsverbod gedetecteerd wordt.

New Transit Connect with Traffic Sign Recognition
Ford Transit driving in country lane

Een geavanceerd systeem om u te helpen binnen uw rijstrook te blijven

Een Lane Keeping-systeem maakt gebruikt van een naar voren gerichte camera om te detecteren of u per ongeluk van uw rijstrook afwijkt. Lane Keeping Alert waarschuwt u vervolgens door het stuur te laten trillen en een duidelijke visuele waarschuwing weer te geven. Als u langzaam of niet reageert kan Lane Keeping Aid bijsturen om u veilig terug naar de juiste rijstrook te sturen. De technologie is ontworpen voor rijbanen met meerdere rijstroken (zoals snelwegen), en deactiveert dus automatisch aan snelheden onder 70 km/u of kan manueel worden uitgeschakeld.

Sensoren die het parkeren makkelijker maken

Parkeersensoren aan de voor- en achterkant helpen u de afstand te schatten tussen uw voertuig en obstakels voor of achter u. Wanneer de sensoren een object detecteren, activeren ze een visueel en auditief waarschuwingssignaal dat steeds harder klinkt naarmate u dichterbij komt.

New Red Ford Transit Connect parking sensors
Top