Home > Personenwagens > TOURNEO CONNECT > Eigenschappen > Veiligheid & beveiliging

Veiligheid

De Tourneo Connect is uitgerust met een reeks van doordachte technologieën om u, andere weggebruikers, voetgangers en zichzelf veilig te houden. Het is dan ook niet verrassend dat de Tourneo Connect een Euro NCAP-score van 5 sterren heeft. Zo zijn er systemen die voor u kunnen remmen en automatisch de nooddiensten bellen, daarbovenop is er een beveiligingstechnologie waarmee u elke deur individueel kan openen en sluiten, wat het namaken van het toegangssysteem bijna onmogelijk maakt. En dankzij het back-up alarmsysteem gaat het alarm altijd af, zelfs als de batterij niet meer werkt.

Om botsingen bij lage snelheid te helpen voorkomen

Ongevallen in stapvoets verkeer gebeuren maar al te vaak: Active City Stop is een geavanceerde technologie die speciaal ontworpen is om dat soort ongevallen te vermijden of de impact ervan te verminderen. Als het systeem merkt dat de auto voor u onverwacht is gestopt en u trager dan 50 km/u rijdt, schakelt het automatisch de remmen in. 

Uw aanhangwagen recht achter de auto laten rijden

De stabiliteitsfunctie voor aanhangwagens registreert het ‘slingeren’ van een aanhangwagen en verlaagt de snelheid van uw voertuig tot het probleem is opgelost, waardoor u meer controle krijgt bij het voorttrekken van een aanhangwagen. Het systeem vertraagt het voertuig door het motorkoppel te verlagen en de remdruk op alle wielen geleidelijk te verhogen.

Tourneo Connect Trailer Sway Assist
Tourneo Connect Euro NCAP

5 sterren voor veiligheid

Als bewijs van zijn vermogen om u en uw passagiers te beschermen, is dit voertuig een maximum veiligheidsscore van 5 sterren toegekend door Euro NCAP.

Top