Configurator Testrit Verdelers Service Afspraak Ask Ford
Home > Personenwagens > TOURNEO CONNECT > Eigenschappen > Veiligheid

Veiligheid & beveiliging

De Ford Tourneo Connect is ook uitgerust met een reeks geavanceerde veiligheidstechnologieën, ontworpen om zowel u als uw passagiers veilig te houden. Er zijn ook slimme beveiligingssystemen die zijn ontworpen om ervoor te zorgen dat uw voertuig en uw bezittingen goed worden beschermd.

Pre-Collision Assist

Een systeem dat voetgangers beter beschermt

Pre-Collision Assist met Pedestrian Detection detecteert voertuigen en voetgangers op de weg voor u. Het kan zelfs voetgangers detecteren die op het punt staan om voor uw auto te verschijnen. Het systeem waarschuwt u als het een mogelijke botsing detecteert en als u niet reageert, worden de remmen automatisch ingeschakeld. Deze technologie is ontworpen om de ernst van ongevallen te verminderen, of om ze te helpen voorkomen, en is actief tot een snelheid van 80 km/u.

Verbeterde stabiliteit onder moeilijke rijomstandigheden

Elektronische stabiliteitscontrole controleert constant de vooruitgang van uw voertuig. Het detecteert wanneer het grip verliest en past automatisch een remimpuls toe op afzonderlijke wielen zodat het voertuig gestabiliseerd wordt. Met geavanceerde sensoren van het antiblokkeersysteem en Traction Control System controleert het het gedrag van het voertuig.

Elektronische stabiliteitscontrole
Airbags

Verbeterd airbagsysteem

De Tourneo Connect is verkrijgbaar met gordijn-, bestuurder-, passagier- en zij-airbags. Er bevinden zich geavanceerde sensoren op belangrijke plekken in het voertuig om een snelle en beheerste reactie te garanderen.

Uw aanhangwagen recht achter de auto laten rijden

De stabiliteitsfunctie voor aanhangwagens registreert het ‘deinen’ of slingeren van een aanhangwagen en verlaagt de snelheid van uw voertuig tot het probleem is opgelost, waardoor u meer controle krijgt bij het voorttrekken van een aanhangwagen. Het systeem vertraagt het voertuig door het motorkoppel te verlagen en de remdruk op alle wielen geleidelijk te verhogen.

Stabiliteitsfunctie voor aanhangwagens
Noodstopbekrachtiging

Geavanceerde systemen voor meer gecontroleerd remmen

Een antiblokkeersysteem (ABS) en elektronische remkrachtverdeling werken samen, zodat u op beheerste wijze kunt remmen. Emergency Brake Assist helpt ook om uw voertuig zo doeltreffend mogelijk te laten remmen in een noodsituatie. Het wordt automatisch geregeld via het elektronische stabiliteitscontrole-systeem, dat detecteert hoe hard u op het rempedaal drukt en nog harder het rempedaal zal indrukken als dat nodig is. En wanneer u hard remt, laat het noodremlichtsysteem de remlichten knipperen om andere bestuurders te waarschuwen.

Een waarschuwing voor bestuurders achter u wanneer u plotseling hard remt

Het noodremlichtsysteem laat de remlichten knipperen om andere bestuurders te waarschuwen wanneer u hard remt.

Ford Tourneo Connect emergency brake lights on
Ford Tourneo Connect front wheel close up

Een vroege waarschuwing als een band leegloopt

Als bij een van de banden de spanning tijdens de rit daalt, waarschuwt het bandenspanningscontrolesysteem u door een pictogram op het instrumentenpaneel te laten oplichten.

Vergeet nooit om uw veiligheidsgordel te dragen

Een herinneringssignaal voor het dragen van uw gordel zorgt ervoor dat u hem niet vergeet en is standaard in elk model aanwezig.

Ford Tourneo Connect seat belt reminder
ISOFIX Child Seat Attachments

Kinderen rijden veilig mee

De Tourneo Connect is ontworpen om jonge kinderen tijdens elke rit veilig te laten meerijden. Hij is uitgerust met ISOFIX-bevestigingspunten voor kinderzitjes achteraan, zodat u makkelijk twee kinderzitjes kan plaatsen.

Centrale vergrendeling met afstandsbediening en sabotagebestendige deursloten

De Tourneo Connect heeft centrale deurvergrendeling vanop afstand, veiliger dan ooit tevoren. Dat komt omdat u nu kunt kiezen om één deur te openen terwijl de andere vergrendeld blijven, tot u een schakelaar in het portier van de bestuurder activeert. U kunt deze schakelaar ook gebruiken om alle portieren van het voertuig te openen/sluiten. Alle deursloten zijn beschermd tegen sabotage om te voorkomen dat ze met geweld worden gebroken.

Ford Tourneo Connect Anti-Tamper Door Locks
Ford Tourneo Connect perimeter alarm

Alarmsysteem

De Tourneo Connect is verkrijgbaar met een optioneel perimeter-alarmsysteem dat afgaat wanneer de deuren of de motorkap door middel van geweld worden geopend.

4-sterren EURO NCAP-beoordeling

De Tourneo Connect heeft een vier sterren veiligheidsbeoordeling gekregen van EURO NCAP. Deze score wordt toegekend wanneer een voertuig goed presteert tijdens het testen, zowel voor de bescherming tegen botsingen als voor het vermijden van botsingen.

Euro NCAP
Top