HULP NODIG?

Typ hier uw vraag…
Home > Personenwagens > S-MAX > Eigenschappen > Veiligheid & beveiliging

Veiligheid

Als Ford gezinswagen is de S-MAX vooral ontworpen om iedereen veilig te houden. Het geavanceerde Intelligent Protection System bevat een reeks technologieën om ongevallen te helpen voorkomen, waaronder Emergency Brake Assist en Electronic Stability Control. Maar als een botsing toch niet te vermijden is, wordt het geavanceerde airbagsysteem in een fractie van een seconde geactiveerd. De S-MAX heeft ISOFIX-compatibele bevestigingen voor drie kinderstoelen om de meest kostbare gezinsleden te beschermen. Zo kan het hele gezin genieten van zorgeloze autoritten.

Whte Ford S-MAX in motion in a city

Extra vermogen bij een noodstop 

Het noodstopbekrachtigingssysteem helpt om uw voertuig zo doeltreffend mogelijk te laten remmen in een noodsituatie. Het systeem registreert hoeveel druk u op het rempedaal hebt uitgeoefend en verhoogt deze, indien nodig, automatisch. 

De situatie altijd meester

De elektronische stabiliteitscontrole controleert constant de vooruitgang van uw voertuig. Als het systeem afwijkingen van uw gekozen rijlijn detecteert, wanneer u bijvoorbeeld slipt, corrigeert het automatisch uw positie en helpt het u om de controle over het voertuig te behouden.

Ford S-MAX in motion on a countryside road
Front of a Ford S-MAX up-close

Snellere en kortere noodstop

Zodra het een noodstopsituatie herkent, laadt de elektronische stabiliteitscontrole het remsysteem alvast op, waardoor de luchtspleet tussen de remblokken en -schijven sluit. Deze technologie is gekend als Electronic Brake Prefill en verkort de remafstand van de auto.

Perimeteralarm

Een perimeteralarmsysteem dat wordt geactiveerd als de deuren of koffer worden geforceerd, is als optie verkrijgbaar.

Ford S-MAX with alarm lines
Top