Green Puma ST side view

AFGESTEMD VOOR PRESTATIES.

FORD PUMA ST

Het getoonde model is uitgerust met opties en accessoires.

PRESTEERT OP EN BUITEN DE GEBAANDE PADEN

De Puma ST biedt een rij-ervaring die echt de iconische ST-badge waard is. 

Met de instelbare rijmodi, waaronder Normaal, Sport en Circuit, kunt u uw Puma naadloos veranderen van een robuuste SUV in de stad tot een opwindende allround performer. 

Het nauwkeurig afgestemde chassis is gecombineerd met een optioneel Mechanical Limited-Slip Differential (mLSD), zodat de tractie- en stabiliteitsinstellingen continu worden geoptimaliseerd om een uitstekende rijkwaliteit en rijdynamiek te garanderen, ongeacht de omstandigheden. 

De belangrijkste rij-informatie wordt weergegeven op het digitale instrumentenpaneel van 12,3 inch. En een arsenaal aan slimme ondersteuningstechnologieën werken samen om uw rijervaring te verbeteren.

Het ST-model doet geen afbreuk aan de kenmerkende innovaties van de Ford Puma SUV. Zoals de unieke Puma MegaBox met een extra opbergruimte van 80 liter achteraan. 

Ford Puma ST dashboard showing drive modes

DAGELIJKSE PRESTATIES

Puma ST Automaat combineert Ford sport auto prestaties met dagelijkse slimme praktische oplossingen. De eerste geëlektrificeerde ST met een Mild Hybrid system met 248 Nm koppelTooltip, in staat om van 0-100 km/u te gaan in 7,4 seconden.

Ford Puma ST dashboard showing drive modes

EEN BETERE RIJERVARING

De nieuwe Puma ST is verkrijgbaar met vier instelbare rijmodi: Normaal, Eco, Sport en Circuit. Elke instelling stelt de prestaties van de auto tot in de puntjes af door de motorprestaties, positie van het gaspedaal en stuurrespons, en tractie- en stabiliteitsinstellingen aan te passen. Zo kunt u uw rit aanpassen aan elke instelling terwijl de belangrijkste informatie wordt weergegeven via het digitale instrumentenpaneel van 12,3 inch.

Ford Puma ST in motion side view

VOEL ELKE BOCHT

De nieuwe Puma ST is onze eerste SUV die is uitgerust met een geavanceerd mechanisch sperdifferentieel, dat de tractie aan de voorkant optimaliseert voor een betere stabiliteit. De mLSD werkt met Torque Vectoring Control om het rijgedrag te verbeteren en onderstuur te verminderen. Het resultaat is een verbeterd draaivermogen, zodat u sneller bochten kunt nemen en toch de controle behoudt.

Ford Puma ST dashboard showing launch control

SNELLER VANUIT STILSTAND

Launch Control is ontwikkeld voor gebruik op het circuit en beschikbaar als onderdeel van het optionele Ford Performance Pack. Hiermee kunt u sneller vanuit stilstand vertrekken. Stel de rpm-limiet van de motor in en het systeem zal ervoor zorgen dat u de ingestelde rpm niet overschrijdt wanneer u het gaspedaal indrukt.

Ford Puma ST driving side view

GEEN COMPROMISSEN

De Puma ST bevat een aantal ingenieuze wijzigingen, zodat de plezierige dynamiek van ST niet in het gedrang komt door de verhoogde rijhoogte van zijn SUV-platform. Verbeteringen zoals een extra torsiestaaf en een stijvere 'twist beam' achteraan compenseren het hogere zwaartepunt van het SUV-model om stabiliteit te garanderen. Terwijl de uniek afgestemde ophangveren de laterale stijfheid verhogen zodat u scherpere bochten kunt nemen.

Ford Puma ST interior recaro seats close up

NEEM PLAATS

De Puma ST is voorzien van opvallende, op de racesport geïnspireerde, RECARO-sportzetels, met contrasterende Metal Grey-stiksels en een Ford ST-logo in reliëf. De stevige Miko Dynamica-materiaalbekleding houdt u stevig op uw plek en de zetels zijn ergonomisch ontworpen zodat u perfect past en u zich plooit naar elke beweging van de weg.

Ford Puma ST alloy wheel close up

ENORME STOPKRACHT

De Puma ST is uitgerust met een remsysteem dat geoptimaliseerd is voor prestaties, inclusief grotere voor- en achterschijfcomponenten dan bij andere Puma-modellen, voor een groter remvermogen.

Ford EcoBoost engine

ADEMBENEMENDE PRESTATIES 

Gemaakt voor puur rijplezier. De Puma ST biedt de optimale balans tussen opwindende prestaties en een opmerkelijke efficiëntie. De krachtige 1.5 liter Ford EcoBoost-motor met turbocompressor levert 200 pk en een koppel van 320 Nm en versnelt in slechts 6,7 seconden van 0 tot 100 km/u.

Ford Puma ST manual gear stick close up

ZES VERSNELLINGEN TER BESCHIKKING

Een handgeschakelde versnellingsbak met 6 versnellingen helpt u om het maximum uit het vermogen te halen. De schakelingen zijn kort en snel en geven u soepele, precieze prestaties bij elke versnelling.

Ford Puma ST shown on FordPass app

DE SLEUTEL TOT EEN MEER VERBONDEN WERELD

Ford Puma ST is verkrijgbaar met de FordPass Connect-modemFordPass Connect Modem. Het systeem biedt talloze waardevolle voordelen, inclusief 4G LTE wifi4G LTE wifi voor maximaal tien apparaten en realtime verkeersinformatieFordPass with Live Traffic die rechtstreeks naar uw ingebouwde navigatiesysteem wordt gestuurd. Lokale gevareninformatie, weergegeven als waarschuwingssymbolen op uw instrumentenpaneel, adviseert u over eventuele obstakels die u nadert. In geval van een ongeluk neemt FordPass Connect zelfs contact op met de alarmcentrale om de locatie van uw voertuig door te gevenFordPass eCall. Download de FordPass-app voor nog meer functies. U kunt bijvoorbeeld uw telefoon gebruiken om uw voertuig te lokaliseren en op afstand te vergrendelen en ontgrendelen.

Ford Puma ST SYNC3 close up

GA HANDENVRIJ MET SYNC 3

Ford SYNC 3 is een hoogtechnologisch systeem waarmee u verbonden blijft en waarmee u uw telefoon, muziek en navigatiesysteem kunt bedienen met intuïtieve spraakopdrachten. En u kunt zelfs een lijst van lokale restaurants oproepen door gewoon te zeggen: "Ik heb honger". Het kan ook uw sms-berichten luidop voorlezen. Het kleurentouchscreen werkt met knijp- en veegbewegingen voor een intuïtieve navigatie. SYNC 3 maakt ook verbinding met Apple CarPlay en Android Auto, en met AppLink kunt u ook enkele van uw favoriete smartphone-apps bedienen.

B&O sound system graphic

MUZIEK ZOALS DIE BEDOELD IS

Wat uw muzieksmaak ook mag zijn, muziek moet klinken zoals de artiest het heeft bedoeld. Dat is precies wat u kunt verwachten van de nieuwe Ford Puma. Waarom? Omdat hij verkrijgbaar is met B&O. Een eersteklas audiosysteem van 575 watt dat is ontworpen en verfijnd voor Puma ST door gespecialiseerde B&O-geluidstechnici. Deze rijke, krachtige set van 10 luidsprekers bevat een subwoofer die slim is ingebouwd in het achterste schot, zodat de Puma-laadruimte niet in het gedrang komt. Draai dus het volume wat hoger en geniet van uw favoriete bands en liedjes in de concertzaal van uw auto.

Ford Puma ST displaying co-pilot graphic

UW PERSOONLIJKE RIJASSISTENT

Ford Co-Pilot360 combineert een aantal technologieën die samen uw rijervaring nog comfortabeler en aangenamer maken. Zo past Adaptive Cruise Control automatisch uw cruisecontrolsnelheid aan uw voorligger aan. Het systeem kan zelfs snelheidsborden herkennen en de snelheid van uw cruisecontrol overeenkomstig aanpassen.

Klik op onderstaande links voor meer informatie