Home > Personenwagens > NEW KUGA > Eigenschappen > Veiligheid & beveiliging

Veiligheid

Technologie om u te beschermen

Van het waarschuwen voor mogelijke botsingen tot slimme systemen die u helpen tractie en stabiliteit te behouden: uw veiligheid is onze zorg. Daarom zit de Ford Kuga boordevol slimme hulptechnologieën die allemaal ontworpen zijn om u, uw familie en andere weggebruikers te beschermen.

New Ford Kuga driving past modern office building

Een systeem dat voetgangers beter beschermt

Pre-Collision Assist met voetgangers- en fietserdetectie gebruikt cameratechnologie om de weg voor de auto te scannen. Als er een risico op botsen met een voertuig, voetganger of fietser wordt gedetecteerd, dan geeft het systeem u een waarschuwing. Als u niet op tijd reageert, dan kan het systeem automatisch remmen om de ernst van een frontale botsing te verminderen of zelfs volledig te vermijden.

Maximaal remmen in een noodsituatie

Emergency Brake Assist is ontworpen om een noodstopsituatie te herkennen en de druk in het remsysteem te optimaliseren voor maximaal remvermogen.

New red Ford Kuga viewed from back to show LED tail lights
New Red Ford Kuga driving above the sea level with city behind

Behoud de controle

Elektronische stabiliteitscontrole controleert constant de vooruitgang van uw voertuig. Dankzij de geavanceerde sensoren van het antiblokkeerremsysteem en het Traction Control System kan het voelen wanneer een voertuig grip verliest en automatisch een remimpuls toepassen op afzonderlijke wielen, waardoor het voertuig weer stabiliseert.

Top