Home > Personenwagens > NEW KUGA > Eigenschappen > Veiligheid & beveiliging

Veiligheid

Van het waarschuwen voor mogelijke botsingen tot slimme systemen die u helpen tractie en stabiliteit te behouden: uw veiligheid is onze zorg. Daarom zit de Ford Kuga boordevol slimme hulptechnologieën die allemaal ontworpen zijn om u, uw familie en andere weggebruikers te beschermen.

De op deze pagina getoonde functies zijn mogelijk alleen beschikbaar op specifieke uitvoeringen. Indien beschikbaar, zijn deze functies mogelijk optioneel beschikbaar tegen meerprijs. Raadpleeg de prijslijst voor de meest recente informatie. 

Euro NCAP logo

5 sterren voor veiligheid

Als bewijs van zijn uitstekende vermogen om u en uw passagiers te beschermen, heeft de Kuga een veiligheidsscore van 5 sterren gekregen van Euro NCAP, de toonaangevende onafhankelijke veiligheidsorganisatie in Europa. En in hun nieuwe rijhulpsystemen-tests die gedurende 2 weken plaatsvonden, kwam de Kuga ook voorop met een 'Good'-beoordeling, met hoge prestaties op alle gebieden en een goed evenwicht tussen betrokkenheid van de bestuurder en rijhulp door het voertuig, en veiligheidsback-up.

Een systeem dat voetgangers beter beschermt

Pre-Collision Assist met voetgangers- en fietserdetectie gebruikt cameratechnologie om de weg voor de auto te scannen. Als er een risico op botsen met een voertuig, voetganger of fietser wordt gedetecteerd, dan geeft het systeem u een waarschuwing. Als u niet op tijd reageert, dan kan het systeem automatisch remmen om de ernst van een frontale botsing te verminderen of zelfs volledig te vermijden.

New red Ford Kuga viewed from back to show LED tail lights

Maximaal remmen in een noodsituatie

Emergency Brake Assist is ontworpen om een noodstopsituatie te herkennen en de druk in het remsysteem te optimaliseren voor maximaal remvermogen.

Behoud de controle

Elektronische stabiliteitscontrole controleert constant de vooruitgang van uw voertuig. Dankzij de geavanceerde sensoren van het antiblokkeerremsysteem en het Traction Control System kan het voelen wanneer een voertuig grip verliest en automatisch een remimpuls toepassen op afzonderlijke wielen, waardoor het voertuig weer stabiliseert.

New Red Ford Kuga driving on a wet road
ISOFIX seat

Kinderen rijden veilig mee

De Kuga is ontworpen om jonge kinderen tijdens elke rit veilig te laten meerijden. Hij is uitgerust met ISOFIX-bevestigingspunten voor kinderzitjes achteraan, zodat u makkelijk twee kinderzitjes kan plaatsen.

Een vroege waarschuwing als een band leegloopt

Als het systeem vaststelt dat een van uw banden tijdens de rit spanning verliest, waarschuwt het Tyre Pressure Monitoring System u met een oplichtend pictogram op het dashboard.

New Red Ford Kuga front side close up
Ford Kuga showing Thatcham alarm rings

Uw Kuga beschermen en beveiligen tegen dieven

Een volumetrisch en perimetrisch alarm is een doordacht systeem dat automatisch wordt geactiveerd zodra u uw Kuga dubbel vergrendelt. Het geeft een krachtig alarm bij een geforceerde toegang, het optillen van de auto of als de sensoren beweging in het interieur waarnemen. De technologie is ook ontworpen om te voorkomen dat uw Kuga ongewenst gesleept wordt. U kunt het systeem op verschillende manieren inschakelen, d.w.z. u kunt ervoor kiezen om de deuren, motorkap en kofferbak te controleren.

Top