Home > Personenwagens > KUGA > Kenmerken > Veiligheid & beveiliging

Veiligheid

In een Kuga is de veiligheid van u en uw passagiers van essentieel belang. Een lange lijst met veiligheidsmaatregelen biedt de hoogste mate van bescherming, u kunt dus met een gerust hart de baan op.

Om botsingen bij lage snelheid te helpen voorkomen

Ongevallen in stapvoets verkeer gebeuren maar al te vaak: Active City Stop is een geavanceerde technologie die speciaal ontworpen is om dat soort ongevallen te vermijden of de impact ervan te verminderen. Als het systeem merkt dat de auto voor u onverwacht is gestopt en u trager dan 50 km/u rijdt, schakelt het automatisch de remmen in. 

White Ford Kuga driving behind blue Ford Focus using Active City Stop
Ford airbag system activated interior view

Een verbeterd airbagsysteem

Een airbagsysteem met airbags in de voorste stoel, een knie-airbag voor de bestuurder, gordijnairbags en zij-airbags op de voorste rij.

Kinderen rijden veilig mee

De Ford Kuga is ontworpen om jonge kinderen tijdens elke rit veilig te laten meerijden. Hij is uitgerust met ISOFIX-bevestigingspunten voor kinderzitjes achteraan, zodat u makkelijk twee kinderzitjes kan plaatsen.

Child seat
Grey Ford Kuga cornering in the countryside

De situatie altijd meester

De elektronische stabiliteitscontrole controleert constant de vooruitgang van uw voertuig. Als het systeem afwijkingen van uw gekozen rijlijn detecteert, wanneer u bijvoorbeeld slipt, corrigeert het automatisch uw positie en helpt het u om de controle over het voertuig te behouden.

Geavanceerde systemen voor meer gecontroleerd remmen

Het antiblokkeersysteem (ABS) en de elektronische remkrachtverdeling (EBD) werken samen, zodat u op een meer beheerste wijze kunt remmen. De Emergency Brake Assist helpt uw Ford efficiënter remmen in een noodsituatie. Het systeem detecteert hoeveel druk u op het rempedaal hebt uitgeoefend en verhoogt deze, indien nodig, automatisch.

White Ford Kuga side rear view on the taillights
Grey Ford Kuga towing a water scooter on a road outside of a city

Uw aanhangwagen recht achter de auto laten rijden

De stabiliteitsfunctie voor aanhangwagens registreert het ‘slingeren’ van een aanhangwagen en verlaagt de snelheid van uw voertuig tot het probleem is opgelost, waardoor u meer controle krijgt bij het voorttrekken van een aanhangwagen. Het systeem vertraagt het voertuig door het motorkoppel te verlagen en de remdruk op alle wielen geleidelijk te verhogen.

U weet meteen wanneer u een lekke band hebt

Als bij een van de banden de spanning tijdens de rit daalt, waarschuwt het bandenspanningscontrolesysteem u door een pictogram op het instrumentenpaneel te laten oplichten.

Front wheel in detail on grey Ford Kuga
Top