Home > Personenwagens > NEW KUGA > Eigenschappen > Rijervaring

Rijervaring

Ontworpen om elegante styling te combineren met robuust SUV-vermogen: De nieuwe intelligente Adaptive Cruise Control en de vijf instelbare rijmodi zorgen ervoor dat u uw rijervaring aan alle omstandigheden kunt aanpassen.

De op deze pagina getoonde functies zijn mogelijk alleen beschikbaar op specifieke uitvoeringen. Indien beschikbaar, zijn deze functies mogelijk optioneel beschikbaar tegen meerprijs. Raadpleeg de prijslijst voor de meest recente informatie.

Uw persoonlijke rijassistent

De nieuwe Ford Kuga combineert een aantal technologieën die samen uw rijervaring comfortabeler en aangenamer maken. Adaptive Cruise Control past automatisch uw snelheid aan uw voorligger aan. Het systeem kan zelfs snelheidsborden herkennen en de snelheid van uw cruisecontrol overeenkomstig aanpassen. Bovendien helpt de Lane Centring-technologie door de wegmarkeringen te volgen, zodat u in het midden van uw rijstrook blijft. Het geheel van deze technologieën heeft bijgedragen aan de 5-sterren veiligheidsscore die de Ford Kuga kreeg van Euro NCAP, de toonaangevende onafhankelijke veiligheidsorganisatie in Europa.

U helpen om binnen uw rijstrook te blijven

Het Lane Keeping-systeem maakt gebruikt van een naar voren gerichte camera om te detecteren of u per ongeluk van uw rijstrook afwijkt. Lane Keeping Aid stuurt lichtjes bij om u veilig terug naar de juiste rijstrook te sturen. Als uw wiel de lijn of de rand van de weg raakt, laat Lane Keeping Alert het stuur trillen en geeft het een duidelijke visuele waarschuwing weer. De technologie wordt automatisch uitgeschakeld bij snelheden onder 64 km/u of kan manueel worden uitgeschakeld.

New Ford Kuga using active park assist

Laat het parkeren over aan Kuga 

Parkeren in een drukke straat of een krappe ruimte kan lastig zijn. Maar dankzij de verbeterde Active Park Assist maakt de nieuwe Ford Kuga het eenvoudiger dan ooit. Het systeem is beschikbaar op modellen met automatische transmissie. Het kan een geschikte parkeerplaats vinden en u er vervolgens automatisch in en uit sturen. U activeert de functie door de Active Park Assist-knop ingedrukt te houden. Het stuur of uw pedalen hebt u niet nodig. Uw Kuga doet alles voor u.

Ziet de verkeersborden die u misschien mist 

Het doet er niet toe of de verkeersborden aan de zijkant van de weg staan of erboven geplaatst zijn, of ze tijdelijk of permanent zijn, Traffic Sign Recognition herkent ze allemaal. De pictogrammen voor maximumsnelheden en niet-inhaaltekens worden weergegeven op het instrumentenpaneel en waarschuwen u voor wijzigende beperkingen.

New Ford Kuga using Traffic sign recognition

Helpt bochten beter inschatten

Kuga's adaptieve koplampen zorgen voor uitstekende zichtbaarheid in verschillende omstandigheden. Deze opvallende ledkoplampen gebruiken camera's om de weg voor u in de gaten te houden en de lichtbundels overeenkomstig aan te passen aan onder meer bochten of naderende rotondes. Het verblindingsvrije grootlicht past de hoek van de koplamp aan voor maximale verlichting en zorgt ervoor dat tegenliggers niet verblind worden.

Belangrijke informatie in een oogopslag 

Het Head Up Display toont belangrijke informatie in uw gezichtsveld zodat u uw blik op de weg kunt houden. Het duidelijke, heldere scherm is compatibel met een gepolariseerde zonnebril. Het toont alle informatie die u wenst, waaronder voertuigsnelheid, navigatie, cruisecontrolmeldingen en verkeersbordherkenning.

All new Ford Kuga interior with head up display close up
New Ford Kuga using park assist

Sensoren die het parkeren makkelijker maken

Parkeerafstandsensoren helpen u de afstand in te schatten tussen uw voertuig en aanwezige obstakels. Wanneer de sensoren een object detecteren, activeren ze een waarschuwingssignaal dat steeds harder klinkt naarmate u dichterbij komt.

Een paar extra ogen

Het Blind Spot Information System maakt gebruik van zijdelingse sensoren om auto's te zien die zich in de dode hoek kunnen bevinden. Indien een ander voertuig wordt opgemerkt, waarschuwt het systeem u via discrete waarschuwingslampjes die in de buitenspiegels zijn ingebouwd. Cross Traffic Alert werkt met het Blind Spot Information System om uw waakzaamheid te verhogen wanneer u achteruit een parkeerplaats verlaat en uw zicht beperkt is. Het systeem kan van de zijkant naderende voertuigen detecteren en een signaal laten horen om u te waarschuwen.

New Ford Kuga using Hill start assist

Extra controle bij vertrek op een helling

Hill Start Assist voorkomt dat u achteruit rijdt wanneer u op een helling vertrekt. Het systeem behoudt 2-3 seconden langer de druk op het remsysteem, waardoor u uw auto beter onder controle kunt houden. U hebt immers meer tijd hebt om uw voet van het rempedaal naar het gaspedaal te verplaatsen. Het is ook een handige functie voor wanneer u op een gladde ondergrond stopt en start.

Helpt u in de juiste richting te rijden

Wrong Way Alert gebruikt een naar voren gerichte camera en informatie van het navigatiesysteem om te detecteren of u tegen de rijrichting in rijdt. Het systeem levert visuele en hoorbare waarschuwingen als u de verkeerde kant op rijdt, zodat u kunt stoppen en de nodige actie kunt ondernemen. (Beschikbaar vanaf productie midden mei).

New Ford Kuga showing Wrong way alert
Top