Home > Personenwagens > NEW KUGA > Eigenschappen > Rijervaring

Rijervaring

Dwars door de stad of het kronkelende platteland

Ontworpen om elegante styling te combineren met robuust SUV-vermogen: De nieuwe intelligente Adaptive Cruise Control, vierwielaandrijving en instelbare rijmodi zorgen ervoor dat u uw rijervaring aan alle omstandigheden kunt aanpassen.

All New Red Ford Kuga driving on bridge above water

Rij met gemak in druk verkeer

Met de intelligente Adaptive Cruise Control met Stop & GoTooltip kunt u zowel uw constante snelheid als de afstand tot uw voorligger instellen. Als het systeem ziet dat het verkeer vertraagt, behoudt het de vooraf ingestelde afstand als de omstandigheden het niet toelaten om op uw vooraf gekozen constante snelheid te rijden. Het systeem kan u bij druk verkeer ook volledig tot stilstand brengen. Zodra de weg voor u weer vrij is, geeft het systeem automatisch gas tot de door u gekozen snelheid weer bereikt is. Hierdoor is het perfect om in druk stadsverkeer te rijden. Lange ritten worden bovendien nog aangenamer met het Lane Keeping System dat ervoor zorgt dat u steeds binnen uw baanvak blijft.

Belangrijke informatie in een oogopslag 

Het zwevende Head Up DisplayTooltip toont belangrijke informatie in uw gezichtsveld zodat u uw blik op de weg kunt houden. Het duidelijke, heldere scherm is compatibel met een gepolariseerde zonnebril. Het toont alle informatie die u wenst, waaronder voertuigsnelheid, navigatie, cruisecontrolmeldingen en verkeersbordherkenning. 

 

All new Ford Kuga interior with head up display close up
All New red Ford Kuga close crop o front LED headlights

Helpt bochten beter inschatten

Kuga's adaptieve koplampenTooltip zorgen voor uitstekende verlichting in verschillende omstandigheden. Deze opvallende ledkoplampen gebruiken cameratechnologie om de weg voor u in de gaten te houden en de lichtbundels overeenkomstig aan te passen. 

Predictive curve light gebruikt rijstrookmarkeringen om bochten in de weg op te merken en te verlichten voordat u ze bereikt. Sign-based light ziet of u een rotonde of stopbord nadert en past de lichtbundel van de koplampen aan de indeling van de weg aan. Het verblindingsvrije grootlicht past de hoek van de koplamp aan voor maximale verlichting. De camera aan de voorzijde helpt het systeem om andere bestuurders tegen verblinding te beschermen en uw zicht in bochten te maximaliseren.

Laat het parkeren over aan Kuga

Parkeren in een drukke straat of een krappe ruimte kan lastig zijn. Maar dankzij Active Park Assist 2Tooltip maakt de Ford Kuga het eenvoudiger dan u ooit voor mogelijk hield. Het systeem is beschikbaar op modellen met automatische transmissie. Het kan een geschikte parkeerplaats vinden en u er vervolgens automatisch in en uit sturen. U activeert de functie met een druk op de knop. Het stuur of uw pedalen hebt u niet nodig. Uw Kuga doet alles voor u. 

 

All new Ford Kuga using active park assist to park in city
Top