Home > Personenwagens > KUGA > Kenmerken > Prestaties

Prestaties

Krachtige prestaties en soepel reactievermogen gecombineerd met een uitstekende brandstofzuinigheid en een lage uitstoot: de Kuga levert het allemaal in een nauwkeurig ontworpen pakket.

Meer prestaties, meer efficiëntie

De Kuga wordt aangedreven door de 1.5 liter Ford EcoBoost benzinemotor, verkrijgbaar met 3 verschillende vermogens: 120 pk, 150 pk en 176 pk. De motor geeft u al het vermogen dat u verwacht van een conventionele 1.6 motor, maar met een zuinig brandstofverbruik en een lage CO2-uitstoot . Een directe brandstofinjectie, turbolading en dubbele onafhankelijke variabele nokkenastiming worden gecombineerd voor soepele, reactieve en lonende prestaties.

Tal van dieselopties

Liever diesel? Onze 2.0 liter TDCi beschikt over de nieuwste technologie met beter vermogen, koppel en verbruik en lagere uitstoot. De 2.0 liter TDCi levert 120 pk, 150 pk of een nog krachtigere 180 pk.

Ford TDCi engine

Verbruik minder brandstof met Auto Start-Stop

Wanneer u aan verkeerslichten stopt of uw auto stilstaat in de file, kan deze technologie automatisch de motor uitschakelen terwijl essentiële onderdelen zoals koplampen, airco, radio en het Ford SYNC-systeem nog steeds stroom krijgen. Wanneer u weer wilt rijden, hoeft u alleen maar de koppeling in te drukken en in de eerste versnelling te schakelen, of het gaspedaal in te drukken bij een automatische versnellingsbak om het systeem opnieuw op te starten. Auto Start-Stop is met name efficiënt in de stad, waar het brandstofverbruik tot 10% verlaagd kan worden (stadscyclus).

Snel, manueel schakelen

Een manuele versnellingsbak met 6 versnellingen heeft een hoog koppel en levert vlotte, snelle en nauwkeurige schakelingen. Om maximaal brandstof te besparen, geeft een schakelindicatorlampje op het instrumentenpaneel aan wanneer u het beste kunt schakelen.

Ford manual gearbox detail
Ford paddle shift controls

Schakelpeddels: automatisch en snel tussen versnellingen schakelen op een automaat

De schakelpeddels op het stuur, die u normaal alleen terugvindt op dure sportwagens, zijn standaard bij zowel de automatische versnellingsbak met 6 versnellingen en PowerShift-transmissies van de Kuga. Met deze racetechnologie schakelt u snel en moeiteloos met uw vingertoppen. En aangezien de peddels op het stuur zijn gemonteerd, kunt u efficiënter schakelen bij het nemen van bochten.

Motoren die voldoen aan strenge normen

Welke motor u ook kiest voor uw Kuga, hij zal altijd voldoen aan de Euro 6.2-emissienormen.

Grey Ford Kuga in the mountains from a side rear view
Top