Home > Personenwagens > NEW KUGA > Eigenschappen > Prestaties

Prestaties

Een volledig nieuwe rijervaring

Met een aantal nieuwe hybride versies en een aantal geavanceerde benzine- en dieselopties, biedt de nieuwe Ford Kuga nieuwere, schonere en zuinigere manieren om te genieten van SUV-rijden.

Red All New Ford Kuga PHEV close crop on recharging point

Schoon. Geruisloos. Behendig.

Net zo geschikt voor druk stadsverkeer als voor kronkelende landwegen. De geavanceerde Plug-in Hybrid (PHEV) technologie van Ford Kuga combineert een elektrische motor op accu met een 2.5 liter Duratec-benzinemotor. U profiteert van een gecombineerd hybride vermogen van 225 pk, samen met een uitstekend brandstofverbruik en een CO2-uitstoot van slechts 32 g CO2/km (WLTP)/26 g CO2/km (NEDC). 

Met een keuze uit vier elektrische voertuigmodi (EV) kunt u beslissen om te rijden op het vermogen van de elektrische motor (EV Now), de benzinemotor (EV Later), de combinatie van beide (EV Auto) of om de motor te gebruiken om de hybride accu tijdens het rijden op te laden (EV Charge). Elke rit wordt kinderspel en u kunt schoon, rustig en elegant door de stad rijden.

Extra ondersteuning voor uw motor

De nieuwe Ford EcoBlue Hybrid dieseloptie is uitgerust met een kleine elektromotor met een accu van 48 volt om de efficiëntie te verhogen. 

Dit is een Mild Hybrid (MHEV) elektrische aandrijflijn die niet op zuiver elektrisch vermogen kan rijden. In plaats daarvan biedt de elektrische motor extra ondersteuning aan de verbrandingsmotor wanneer dat nodig is, waardoor u minder uitstoot en minder brandstof verbruikt. 

U hoeft de Kuga niet aan te sluiten op een externe stroombron. De afzonderlijke accu van 48 volt die de elektromotor voedt, wordt opgeladen terwijl u rijdt. Bij regeneratief remmen wordt de energie van de remmen teruggeleid naar de Mild Hybrid accu.

Ford Kuga mHEV engine diagram
1.5L & 2.0L EcoBlue engines detail

De slimmere dieseloptie

Liever diesel? Ford Kuga laat u kiezen uit 1.5 en 2.0 liter EcoBlue-motoren, met de nieuwste dieseltechnologie voor meer vermogen, koppel, zuinigheid en een lagere uitstoot. U profiteert van een indrukwekkend vermogen van respectievelijk 120 pk of 190 pk, ongeacht de dieselmotor die u kiest. U kunt ook kiezen voor een handmatige of geavanceerde automatische transmissie.

Snel, manueel schakelen

Kuga's handgeschakelde versnellingsbak met zes versnellingen heeft een hoog koppelvermogen en laat u soepel, vlot en nauwkeurig schakelen. Een schakelindicatorlampje op het instrumentenpaneel geeft aan wanneer u het best kunt schakelen om zoveel mogelijk brandstof te besparen.

Ford 6-speed manual gearbox detail
All new Ford Kuga interior with control panel

Moeiteloos schakelen

Bij modellen met automatische transmissie geeft de draaiknop u de volledige controle over de geavanceerde versnellingsbak met acht versnellingen. U kunt probleemloos de juiste versnelling kiezen door gewoon aan de knop te draaien. Door de traditionele versnellingspook te vervangen, hebt u meer ruimte en ziet uw voertuig er eleganter en strakker uit.

Bedwing elk terrein

Aangename straten in de stad of kronkelende wegen op het platteland ... Kuga zorgt steeds voor optimale controle. Kies uit vijf beschikbare rijmodi die de prestaties van uw voertuig aanpassen aan de omstandigheden. Het systeem wijzigt de gevoeligheid van versnelling, besturing en vering, terwijl het ook werkt met tractie- en stabiliteitscontroles voor optimale controle in elke omgeving. 

Kies tussen: Normal, Sport, Slippery, Trail of, voor maximale efficiëntie, de Eco-modus. De belangrijkste informatie wordt weergegeven via het 12” digitale instrumentenpaneelTooltip dat volgens de geselecteerde rijmodus van kleur verandert. 

All New Ford Kuga selectable drive modes close up
Top