Home > Personenwagens > NEW KUGA > Eigenschappen > Prestaties

Prestaties

Met een aantal hybride-, benzine- en dieselopties vindt u ongetwijfeld de Kuga die perfect bij u past. De geavanceerde Plug-in Hybrid (PHEV) biedt een perfecte samensmelting van benzine- en elektrisch vermogen. De EcoBlue Hybrid (mHEV) heeft een kleine elektrische motor om de efficiëntie te verhogen. De Full Hybrid (HEV), verkrijgbaar vanaf eind 2020, zorgt voor zelfladend hybride vermogen.

De op deze pagina getoonde functies zijn mogelijk alleen beschikbaar op specifieke uitvoeringen. Indien beschikbaar, zijn deze functies mogelijk optioneel beschikbaar tegen meerprijs. Raadpleeg de prijslijst voor de meest recente informatie.

Schoon. Geruisloos. Behendig.

De geavanceerde Plug-in Hybrid-technologie van Ford Kuga combineert een elektrische motor op accu met een 2.5 liter Duratec-benzinemotor. U profiteert van een gecombineerd hybride vermogen van 225 pk, een uitstekend brandstofverbruik en een CO2-uitstoot van slechts 32 g CO2/km (WLTP)/26 g CO2/km (NEDC).  

Met een keuze uit elektrische voertuigmodi kunt u beslissen om te rijden op het vermogen van de elektrische motor, de benzinemotor of een combinatie van beide. Wanneer u de modus 'EV Now' gebruikt, kunt u tot 56 km op uitsluitend elektrisch vermogen rijden. Elk terrein wordt kinderspel en u kunt schoon, rustig en elegant door de stad rijden.

Moeiteloos opladen

De nieuwe Kuga Plug-in Hybrid wordt geleverd met twee standaard oplaadkabels: één voor normaal opladen thuis en één voor openbare oplaadpunten.

Wilt u uw Plug-in Hybrid voertuig thuis zo snel mogelijk opladen? Een van onze deskundige installatiepartners kan een Ford Wallbox als extra accessoire bij u thuis plaatsen. De Ford Wallbox laadt uw Kuga op van 0 t/m 100% in minder dan 3,5 uur. U kunt uw voertuig veel sneller opladen dan met een conventioneel stopcontact.

Tijdens het rijden wordt het bereik van de accu vergroot door een combinatie van regeneratief remmen en vermogen van de motor. En als u uw voertuig onderweg moet opladen, kunt u gebruikmaken van een steeds groter wordend netwerk van openbare oplaadpunten.

Ford Kuga charging with Wall Box
1.5L & 2.0L EcoBlue engines detail

Onbeperkte prestaties

De 1.5i EcoBoost-benzinemotor combineert directe brandstofinjectie, turbocompressie en cilinderuitschakeling voor een uitstekend vermogen en opmerkelijk laag brandstofverbruik. Met een keuze tussen 120 pk of 150 pk profiteert u van de compromisloze prestaties die u verwacht van de conventionele 1.5 liter motor, maar dan met een beter brandstofverbruik en een lagere CO2-uitstoot.

Verbruik minder brandstof met Auto-Start-Stop

Wanneer u aan verkeerslichten stopt of uw auto stilstaat in de file, kan deze technologie automatisch de motor uitschakelen terwijl essentiële onderdelen nog steeds stroom krijgen. Wanneer u weer wilt rijden, hoeft u alleen maar de koppeling in te drukken en in de eerste versnelling te schakelen, of het gaspedaal in te drukken bij een automatische versnellingsbak om het systeem opnieuw op te starten. Auto-Start-Stop is bijzonder doeltreffend in de stad, waar het brandstofverbruik tot 10% verlaagd kan worden (stadscyclus).

New Ford Kuga with woman crossing a road
Ford Kuga mHEV engine diagram

Extra ondersteuning voor uw motor

De Mild Hybrid Kuga met dieselmotor omvat een kleine elektromotor met een accu van 48 volt om de motorefficiëntie te verhogen. De elektrische motor biedt extra ondersteuning aan de verbrandingsmotor wanneer dat nodig is. Hierdoor stoot u minder uit en verbruikt u minder benzine dan niet-hybride diesel- en benzinemodellen. U hoeft de auto niet aan te sluiten op een externe stroombron, want de afzonderlijke accu van 48 volt wordt opgeladen terwijl u rijdt.

De slimmere dieseloptie

Liever diesel? Ford Kuga laat u kiezen uit 1.5 en 2.0 liter EcoBlue-motoren, met de nieuwste dieseltechnologie voor meer vermogen, koppel, zuinigheid en een lagere uitstoot. U profiteert van een indrukwekkend vermogen van respectievelijk 120 pk of 190 pk, ongeacht de dieselmotor die u kiest. U kunt ook kiezen voor een handmatige of geavanceerde automatische transmissie.

Ford 6-speed manual gearbox detail

Snel, manueel schakelen

Kuga's handgeschakelde versnellingsbak met zes versnellingen heeft een hoog koppelvermogen en laat u soepel, vlot en nauwkeurig schakelen. Een schakelindicatorlampje op het instrumentenpaneel geeft aan wanneer u het best kunt schakelen om zoveel mogelijk brandstof te besparen.

Moeiteloos schakelen

Bij modellen met automatische transmissie geeft de draaiknop u de volledige controle over de geavanceerde versnellingsbak met acht versnellingen. U kunt probleemloos de juiste versnelling kiezen door gewoon aan de knop te draaien. Door de traditionele versnellingspook te vervangen, hebt u meer ruimte en ziet uw voertuig er eleganter en strakker uit.

All new Ford Kuga interior with control panel
All New Ford Kuga selectable drive modes close up

Bedwing elk terrein

Aangename straten in de stad of kronkelende wegen op het platteland ... Kuga zorgt steeds voor optimale controle. Kies uit vijf beschikbare rijmodi die de prestaties van uw voertuig aanpassen aan de omstandigheden. Het systeem wijzigt de gevoeligheid van versnelling, besturing en vering, terwijl het ook werkt met tractie- en stabiliteitscontroles voor optimale controle in elke omgeving. 

Kies tussen: Normal, Sport, Slippery, Trail of, voor maximale efficiëntie, de Eco-modus. De belangrijkste informatie wordt weergegeven via het 12” digitale instrumentenpaneel dat volgens de geselecteerde rijmodus van kleur verandert.

Minder uitstoot

Met een indrukwekkende CO2-uitstoot van slechts 32 g CO2/km (WLTP)/26 g CO2/km (NEDC), voldoet de Ford Kuga Plug-in Hybrid aan de strengste Euro 6.2-emissienormen. Deze normen zijn bedoeld om de luchtkwaliteit te verbeteren en de uitstoot te verminderen.

Ford emissions blue bubble
Top