Ford Kuga being charged by woman

OPGELADEN EN KLAAR OM TE VERTREKKEN

FORD KUGA PLUG-IN HYBRID

Het getoonde model is uitgerust met opties en accessoires.

FORD KUGA PLUG-IN HYBRID OPLAADGIDS

Uw Ford Kuga Plug-in Hybrid opgeladen houden is eenvoudig. En wanneer hij volledig opgeladen is, kunt u tot 61 km (WLTP) op uitsluitend elektrisch vermogen rijden. Dat neemt toe tot 65 km wanneer u rijdt in een stedelijke omgeving met veel stop-start verkeer.

Op deze pagina vindt u alles wat u moet weten over het opladen van uw Kuga Plug-In Hybrid, inclusief informatie over oplaadtijden, elektrisch bereik, CO2-uitstoot en meer. U kunt ook meer informatie vinden op onze pagina met veelgestelde vragen.

HOELANG DUURT HET OM EEN KUGA PLUG-IN HYBRID OP TE LADEN?

De tijd die nodig is om uw Kuga Plug-In Hybrid-accu op te laden, kan variëren, afhankelijk van of u thuis of in het openbaar bent en welk type aansluiting u gebruikt.

Uw Kuga wordt standaard geleverd met een oplaadkabel voor huishoudelijk gebruik. Hiermee kunt u uw Kuga aansluiten op een huishoudelijk stopcontact om op te laden. Bovendien is de Ford Connected Wallbox, beschikbaar om thuis sneller op te laden. Dit is een optioneel accessoire, verkrijgbaar tegen een meerprijs.

Onderstaande tabel laat zien hoelang het duurt om de Plug-In Hybrid-accu van leeg naar vol op te laden met behulp van een standaard kabel voor huishoudelijk gebruik, een Ford Connected Wallbox en bij een openbaar oplaadpunt.

  Oplaadtijd
Opladen via huishoudelijk stopcontact (230V) 6 uur
Opladen via de Ford Connected Wallbox (7kW) 3,5 uur
Opladen via openbaar oplaadstation 3,5 uur
next
prev

KUGA OPLAADKABELS

Uw Kuga Plug-In Hybrid wordt standaard geleverd met één oplaadkabel voor thuis. U kunt een oplaadkabel voor publieke laadpunten kopen bij uw verdeler.

Ford Kuga PHEV home charging cable

HUISHOUDELIJKE

OPLAADKABEL

Werkt met een stekker met 2 pinnen aan het ene uiteinde en 7 pinnen aan het andere

Oplaadtijd: ongeveer 6 uur

Wallbox charging station close up

WALLBOX-LAADSTATION

VOOR THUIS

Wordt geleverd met een Type 2-kabel

Oplaadtijd: ongeveer 3,5 uur

Ford Kuga PHEV public charging cable

OPENBARE

OPLAADKABEL

Type 2-kabel met mannelijke en vrouwelijke uiteinden

Oplaadtijd: ongeveer 3,5 uur

UW KUGA PHEV THUIS OPLADEN

Uw PHEV thuis opladen is eenvoudig. 

De optionele oplaadkabel voor huishoudelijk gebruik heeft aan de ene kant een traditionele stekker en een stekker die in de auto past aan de andere kant. Steek de stekker van uw Kuga in een stopcontact om te beginnen met opladen.

Als u een Wallbox-thuisoplaadpunt installeert, zullen uw oplaadsnelheden aanzienlijk sneller zijn. Uw wallbox zal ook een Type 2-oplaadkabel bevatten om de verbeterde oplaadsnelheden mogelijk te maken.

Of u nu een standaard stopcontact of een wallbox gebruikt, u kunt de laadvoorkeur beheren via het SYNC-scherm van het voertuig of met de FordPass-app. Hiermee kunt u programmeren wanneer u wilt dat uw Kuga oplaadt, zodat hij altijd klaar is wanneer u dat bent.

UW KUGA PHEV IN HET OPENBAAR OPLADEN

Als u niet thuis bent en de Plug-In Hybrid-batterij moet opladen, zijn openbare oplaadstations een eenvoudige en handige oplossing.

Om uw Kuga in het openbaar op te laden, moet u de kabel kopen voor openbare oplaadpunten. Deze kabels gebruiken een Type 2-connector met zowel een mannelijk als een vrouwelijk stopcontact. 

SPECIFICATIES KUGA PLUG-IN HYBRID

Onderstaande tabel geeft een overzicht van het Kuga PHEV-bereik, de prestaties en de emissiegegevens. 

Alle gegevens zijn gespecifieerd volgens WLTP. Als u korte afstanden aflegt en enkel het elektrische vermogen gebruikt, wordt de CO2-uitstoot teruggebracht tot nul.

Elektrisch bereik (volledig opgeladen) 61 - 65 km
Stedelijk bereik (volledig opgeladen) 65 km
Maximumvermogen 225 pk
CO2-uitstoot 22 - 25 g/km
Brandstofverbruik (gewogen gecombineerd) 1.0 - 1.1 L/100km
next
prev

HOEVEEL KOST HET OM EEN KUGA PLUG-IN HYBRID OP TE LADEN?

De kosten van het opladen van uw Kuga Plug-In Hybrid hangen af van of u thuis bent of een openbaar oplaadpunt gebruikt. Onderstaande tabel geeft een schatting van hoeveel het opladen van de accu kost.

  Gem. kosten Kosten/kilometer
Thuis opladen Tooltip € 3,6 € 0,06
next
prev

NOG MEER REDENEN OM VOOR EEN KUGA PHEV TE KIEZEN

De vrijstelling op BIV en verkeersbelasting voor Plug-in Hybrid voertuigen in Vlaanderen verviel helaas in 2021. De BIV en verkeersbelasting blijven echter bijzonder laag, mede door de lage WLTP-waarden van deze voertuigen. Ze blijven dus interessanter dan de versies met enkel een verbrandingsmotor.

Werknemers die van hun werkgever een Plug-in Hybrid voertuig ter beschikking krijgen en dat ook voor privégebruik mogen gebruiken, genieten door zijn lage CO2-uitstoot van een lager 'voordeel alle aard' (VAA).

Voor vennootschappen en zelfstandigen waren Plug-in Hybrid voertuigen 100% fiscaal aftrekbaar tot 1 juli 2023. Sindsdien wordt de aftrekbaarheid geleidelijk aan afgebouwd (75% in 2025, 50% in 2026, 25% in 2027 en 0% in 2028). 

Ford Kuga side view

SMARTPHONE-CONNECTIVITEIT

De FordPass-app maakt naadloos verbinding met uw Kuga Plug-in Hybrid via uw smartphone en biedt toegang tot een groot aantal functies, zoals navigatie- en voertuigstaatwaarschuwingen. Nuttige Plug-in Hybrid-specifieke functies zijn onder meer het lokaliseren van openbare laadpunten, het beheren van oplaadschema's voor thuis en zelfs het instellen van uw vertrektijden. Bekijk onze video over hoe FordPass de eigenaarservaring van uw nieuwe Kuga PHEV kan verbeteren.

Klik op onderstaande links voor meer informatie