Home > Personenwagens > NEW KA+ > Kenmerken > Rijervaring

Rijervaring

De nieuwe KA+ is altijd responsief en leuk om mee te rijden, zowel tijdens het rondtoeren in de stad als het cruisen op de snelweg. Binnenin zit de KA+ vol slimme technologieën die het leven makkelijker maken en die zelfs de rijkosten kunnen helpen verlagen. Dankzij Cruise Control met Adjustable Speed Limiter kan u bijvoorbeeld brandstof besparen door uw KA+ binnen een vooraf ingestelde snelheidslimiet te houden. 

Orange Ford KA+ front headlamp close up

Koplampen die automatisch inschakelen wanneer dat nodig is

De automatische koplampen beschikken over sensoren die detecteren wanneer het begint te schemeren of wanneer er plots minder licht is. De automatische koplampen schakelen dan vanzelf in, zodat u gemakkelijker rijdt.

Minder vermoeiende ritten met minder verbruik

Cruise control met een instelbare snelheidsbegrenzer helpt u om uw voertuig binnen een naar wens ingestelde snelheidslimiet te houden. U bespaart brandstof, beperkt het risico op een snelheidsovertreding en behoudt - net zoals bij andere cruise controlsystemen - de door u gekozen snelheid zonder dat u uw voet op het gaspedaal hoeft te houden.

Silver Ford Ka+ in the city driving at night
Ford KA+ reverse parking at night

Gemakkelijk parkeren in krappe plaatsen

De KA+ is compact en wendbaar genoeg om in krappe parkeerplaatsen in de stad te passen. Met de parkeersensoren achteraan kunt u met vertrouwen parkeren. Ze detecteren wanneer u te dicht bij een object komt en tonen een visuele waarschuwing op de middenconsole, samen met een geluidssignaal. Probleemloos, botsvrij parkeren! (Optie)

Extra controle bij vertrek op een helling

Hill Start Assist voorkomt dat u achteruit rijdt wanneer u op een helling vertrekt. Het systeem behoudt 2 à 3 seconden langer de druk op het remsysteem. Dit betekent dat u meer tijd hebt om uw voet van het rempedaal naar het gaspedaal te verplaatsen en u uw auto ook beter onder controle kunt houden. De Hill Start Assist is ook een handige functie voor wanneer u op een gladde ondergrond stopt en start.

Ford KA+ orange parked near traffic light on hill
Top