Home > Personenwagens > NEW KA+ > Kenmerken > Prestaties

Prestaties

Rijden met de nieuwe KA+ en KA+ Active is even leuk als zuinig. De nieuwe 1,2 liter benzinemotor verbetert de brandstofefficiëntie. Terwijl Auto-Start-Stop uw brandstofverbruik met maar liefst 10% kan verminderen. Lange onderhoudsintervallen om de twee jaar of na 30.000 km maken het leven ook een stuk makkelijker.

Ford KA+ front steering wheel with man driving and car ahead

Gebruik minder brandstof met Auto Start-Stop

Wanneer u voor een verkeerslicht stopt of in de file staat, kan deze technologie de motor automatisch uitschakelen (terwijl belangrijke functies zoals de koplampen, airco, radio en Ford SYNC ingeschakeld blijven). Zodra u klaar bent om te vertrekken, duwt u op het gaspedaal en selecteert u de eerste versnelling zoals gewoonlijk of laat u, als u in een automaat rijdt, het rempedaal los om het systeem opnieuw op te starten. Auto Start-Stop is vooral effectief in het stadsverkeer, waar het uw brandstofverbruik echt kan verminderen.

De nieuwe KA+ houdt rekening met uw brandstof en met uw portefeuille

De KA+ wordt aangedreven door een nieuwe 1,2 liter benzinemotor, met handgeschakelde vijfversnellingsbak. Verbeterde koppel, zelfs bij lage toeren, levert uitstekende prestaties en een betere rijervaring op alle gebied. De motor is ontworpen om efficiënt te zijn, daarom is ook het brandstofverbruik uitstekend en met lage CO2-emissies. Er is een dieselversie verkrijgbaar, met een indrukwekkende 1,5 l motor. 

Ford KA+ petrol and diesel engine
Ford KA+ gear shift indicator

Meer brandstofbesparing door efficiënt schakelen

De schakelindicator op het instrumentenpaneel geeft aan wanneer u het beste kunt schakelen voor maximale brandstofbesparing. Het is een eenvoudige, maar doeltreffende manier om tijdens iedere rit zuiniger te rijden.

Essentiële reisinformatie

De boordcomputer geeft u nuttige informatie zoals uw kilometerstand, brandstofverbruik, snelheid en de buitentemperatuur. Het geeft ook de 'actieradius' aan: een ruwe schatting van hoe ver u nog kunt rijden met de brandstof in de tank. Dit is in het bijzonder nuttig voor lange ritten of als u ergens afgelegen rijdt.

Ford KA+ trip computer close up
Top