Home > Personenwagens > NEW TOURNEO CONNECT > Eigenschappen > Rijervaring

Rijervaring

De nieuwe Ford Tourneo Connect is ontworpen om perfect in uw leven te passen. Elke technologie en functie, van Intelligent Speed Assist tot het Lane Keeping System, is er om uw rijervaring gemakkelijker en plezieriger dan ooit te maken.

Intelligent Speed Assist

Helpt om u binnen de snelheidslimiet te houden

De nieuwe Tourneo Connect beschikt nu over Intelligent Speed Assist, ontworpen om het gebruik van uw snelheidsbegrenzer te verbeteren zodat u zich kunt concentreren op de weg. Eerst detecteert de Traffic Sign Recognition camera automatisch de huidige snelheidslimiet (indien geactiveerd), vervolgens zal het systeem uw instelling voor maximale snelheid automatisch aanpassen aan die limietTooltip.

Koplampen die automatisch aan gaan wanneer het nodig is

De nieuwe, slankere automatische koplampen zijn voorzien van krachtige HID Xenon-lampen en opvallende LED-dagrijverlichting. Een geïntegreerde sensor detecteert minder licht bij schemering of wanneer er een plotselinge verandering in de lichtomstandigheden is. De automatische koplampen gaan dan vanzelf aan, zodat u gemakkelijker en veiliger rijdt.

Automatische koplampen
Active Park Assist

Nog makkelijker parkeren

Active Park Assist helpt u ook in parallelle of loodrechte parkeerplaatsen te sturen. U hoeft alleen een knop in te drukken en de sensoren van dit innovatieve systeem zoeken een ruimte die groot genoeg is om te parkeren. Het systeem stuurt u dan automatisch deze parkeerruimte in. U hoef alleen het gaspedaal, de versnellingen en de remmen te bedienen. De instructies staan op het scherm en u hoort signalen. U kunt ook vlotter parallelle parkeerplaatsen verlaten.

Ziet de verkeerstekens die u misschien niet ziet

Of de verkeerstekens aan de zijkant van de weg staan of erboven geplaatst zijn, of ze tijdelijk of permanent zijn, Traffic Sign Recognition kan ze identificeren. Een pictogram van het betreffende snelheidsbord of bord 'Niet inhalen' verschijnt op het instrumentenpaneel en verandert telkens wanneer er een nieuw snelheidsverbod gedetecteerd wordt.

Traffic Sign Recognition
Lane Keeping System

Een geavanceerd systeem om u te helpen binnen uw rijstrook te blijven

Een Lane Keeping-systeem maakt gebruikt van een naar voren gerichte camera om te detecteren of u per ongeluk van uw rijstrook afwijkt. Lane Keeping Alert waarschuwt u vervolgens door het stuur te laten trillen en een duidelijke visuele waarschuwing weer te geven. Als u langzaam of niet reageert kan Lane Keeping Aid bijsturen om u veilig terug naar de juiste rijstrook te sturen. De technologie is ontworpen voor rijbanen met meerdere rijstroken (zoals snelwegen), en deactiveert dus automatisch aan snelheden onder 70 km/u of kan manueel worden uitgeschakeld.

Top