Home > Personenwagens > NEW FOCUS > Eigenschappen > Rijervaring

Technologie met een doel

De nieuwe Focus is ontworpen om uw rijervaring op elk gebied te verbeteren.

Deze nieuwe generatie auto zit boordevol geavanceerde functies, zoals Ford Co-Pilot360, een indrukwekkende reeks Driver Assist technologieën zoals Adaptive Cruise Control met Stop & Go en Lane Centering, en Active Park Assist 2. Deze slimme technologieën kunnen zowel het versnellen als het remmen, en het sturen ondersteunen. Bovendien zijn alle nieuwe technologieën zo eenvoudig en handig in gebruik dat u zich zult afvragen hoe u ooit zonder hebt gekund. 

Ford Focus Ford Co-Pilot 360

Uw persoonlijke rijassistent

Ford Co-Pilot360 combineert een aantal technologieën die samen uw rijervaring nog comfortabeler en aangenamer maken. Dankzij Adaptive Cruise Control met Stop & Go wordt bijvoorbeeld uw cruise control automatisch aangepast aan de snelheid van het voertuig dat voor u rijdt. Als het verkeer tot stilstand komt, zal de motor automatisch stoppen en herstarten wanneer de weg weer vrij is. Het systeem kan zelfs snelheidsborden herkennen en de snelheid van uw cruise control overeenkomstig aanpassen. De Lane Centering-technologie biedt ook stuurhulp door de wegmarkeringen te volgen, zodat u midden uw rijstrook blijft rijden.

 

Zorgeloos parkeren en vertrekken

De nieuwste generatie Active Park Assist rijdt u niet alleen parkeerplaatsen binnen, maar stuurt ook de versnelling, het schakelen en remmen aan. Deze slimme technologie is verkrijgbaar in Focus-modellen met een automatische transmissie en zorgt voor moeiteloos parkeren. Na activering selecteert u gewoon een kant van de weg en of u parallel of loodrecht wilt parkeren. Vervolgens houdt u de knop ingedrukt en laat u de auto al het werk doen.

Ford Focus Active Park Assist
Ford Focus dynamic LED headlights

Koplampen waarmee u beter om bochten kunt kijken

Adaptieve verlichting met Ford Dynamic Full LED-koplampen en dagrijlichten levert een precies en intens helder lichtpatroon dat zich automatisch aanpast aan de verschillende weg- en rijomstandigheden. Daarnaast past het verblindingsvrije grootlicht zich automatisch aan om te vermijden dat andere bestuurders worden verblind. Het nieuwe systeem kan zelfs de kromming van de weg lezen om bochten en kruispunten op voorhand te verlichten.

Rijdynamiek op uw maat

Geef uw rijervaring een persoonlijk tintje door de acceleratie, het stuurgedrag en zelfs het schakelen van de Focus aan te passen aan uw rijstijl. Selecteerbare rijmodi zijn 'Normaal', 'Eco' en 'Sport'.

Ford Focus selectable drive mode
Ford Focus Electronic Handbrake

Slim, handig en ruimtebesparend

De elektrische handrem is een eenvoudig extraatje met enkele verrassende voordelen. Zo heeft u bijvoorbeeld meer ruimte in de middenconsole, is het gemakkelijker om te gebruiken en hoeft u de remmen niet zo vaak te laten onderhouden. Om de rem te gebruiken, hoeft u alleen maar op een knop op de middenconsole te drukken.

Belangrijke informatie in één oogopslag

Het Head Up Display projecteert de dashboardinformatie van uw voertuig in uw gezichtsveld, zodat u op de hoogte blijft zonder dat uw blik afdwaalt naar het dashboard. De informatie die op het kleurendisplay wordt weergegeven, kan ook volledig worden aangepast aan uw voorkeuren.

Ford Focus Heads-up display
Ford Focus Traffic Sign Recognition

Ziet de verkeerstekens die u misschien niet ziet

Of de verkeerstekens aan de zijkant van de weg staan of erboven geplaatst zijn, of ze tijdelijk of permanent zijn, Traffic Sign Recognition kan ze identificeren. De pictogrammen voor maximumsnelheden en niet-inhaaltekens worden weergegeven op het instrumentenpaneel en waarschuwen u voor wijzigende beperkingen.

Top