Home > Personenwagens > NEW EDGE > Eigenschappen > Veiligheid

Veiligheid en beveiliging

De nieuwe Edge gebruikt verschillende slimme veiligheidssystemen die u, uw familie en andere weggebruikers zo veilig mogelijk houden. Bepaalde technologieën helpen om uw familie bij een ongeval te beschermen. Andere, zoals Pre-Collision Assist, zijn juist bedoeld om ongelukken te voorkomen.

Ford Edge animation of an Edge car detecting another vehicle

Een systeem dat voetgangers helpt beschermen

Pre-Collision Assist met Pedestrian Detection detecteert onderweg via een radar en camera voertuigen en mensen. Het systeem waarschuwt u als er gevaar dreigt voor een botsing met een voertuig, voetganger of fietser. Als u niet op tijd reageert, laat het systeem uw voertuig op volle kracht remmen, zodat bepaalde frontale botsingen minder erg of zelfs vermeden kunnen worden.

Veilig trekken van een aanhangwagen

De stabiliteitsfunctie voor aanhangwagens registreert het 'scharen' of slingeren van uw aanhangwagen en vermindert de snelheid van uw voertuig om het probleem op te lossen, zodat het trekken van een aanhangwagen beheerster verloopt. Het systeem vertraagt het voertuig door het motorkoppel te verlagen en de remdruk op alle wielen geleidelijk te verhogen.

Ford Edge driving next to the lake with a big city at the background
Top