Home > Personenwagens > NEW EDGE > Eigenschappen > Rijervaring

Rijervaring

De nieuwe Ford Edge heeft tal van geavanceerde technologieën, die uitsluitend bedoeld zijn om uw rijervaring te verbeteren. Denk aan geavanceerde systemen als Ford Co-Pilot 360, met Adaptive Cruise Control met Stop & Go en Lane Centering. Deze systemen werken naadloos voor u samen en zorgen ervoor dat u van elke rit kunt genieten. U kunt zich zo focussen op wat belangrijk is in het leven.

Uw persoonlijke rijassistent

Ford Co-Pilot 360 combineert verschillende technologieën die de bestuurder ondersteunen en die er samen voor zorgen dat u rijervaring comfortabeler en fijner dan ooit wordt. Zo past Adaptive Cruise Control met Stop & Go automatisch uw cruisecontrolsnelheid aan u voorligger aan. Als het verkeer tot stilstand komt, zal de motor automatisch stoppen en opnieuw starten wanneer de weg vrij is. Het systeem kan zelfs snelheidsborden herkennen en uw cruisecontrolsnelheid aanpassen. Lane Centering-technologie houdt u op het midden van de baan door de wegmarkering te volgen.

Moeiteloze controle

Adaptive Steering maakt moeiteloos sturen op elk moment en onder alle omstandigheden mogelijk. Op lagere snelheden, bijvoorbeeld tijdens manoeuvreren op een parkeerplaats, hoeft u minder vaak met het stuur te draaien. En op hogere snelheden gaat het sturen soepeler en nauwkeuriger. Dankzij de toevoeging van een sportstand hoeft u in bochten minder met het stuur te draaien, wat rijden op bochtige wegen nog aangenamer maakt.

Vertrouwen tijdens veranderlijke omstandigheden

Het vernieuwde intelligente All-Wheel Drive-systeem bepaalt hoeveel grip, balans in de bochten en reactievermogen vereist is in natte, droge of gladde omstandigheden en/of op wisselend terrein. De technologie draait op voorwielaandrijving als vierwielaandrijving niet nodig is en schakelt weer terug als de omstandigheden daarom vragen. Dit zorgt voor uitmuntende controle en een lager verbruik.

Ford Edge in the mountains with snow and people
Ford Edge driving in country with trees next to road

Een geavanceerd systeem om binnen uw rijstrook te blijven

Het Lane Keeping System gebruikt een naar voren gerichte camera om te detecteren of u ongemerkt uw rijstrook verlaat. Lane Keeping Aid stuurt u subtiel bij en leidt u weer naar de juiste rijstrook. Als uw wiel de lijn of rand van de weg aanraakt, dan waarschuwt Lane Keeping Alert u door het stuur te laten trillen en een visuele waarschuwing weer te geven. De technologie wordt automatisch uitgeschakeld bij snelheden onder de 64 km/u. U kunt deze ook handmatig uitschakelen.

Top