Home > Personenwagens > FOCUS > Eigenschappen > Veiligheid & beveiliging

Veiligheid

De Ford Focus is de eerste wagen die vier Euro NCAP Advanced-onderscheidingen heeft gekregen. De Euro NCAP Advanced Award is de hoogst mogelijke onderscheiding die wordt uitgereikt door Europa's toonaangevende onafhankelijke veiligheidsorganisatie.

Lees meer over de vele technologieën die de auto zelf veiliger maken en u helpen om veiliger te rijden.

Vous prévient si un de vos pneus perd en pression.

U weet meteen wanneer u een lekke band hebt

Als bij een van de banden de spanning tijdens de rit daalt, waarschuwt het bandenspanningscontrolesysteem u door een pictogram op het instrumentenpaneel te laten oplichten.

NCAP-onderscheidingen

De Ford Focus is de eerste wagen die vier Euro NCAP Advanced-onderscheidingen heeft gekregen. De Euro NCAP Advanced Awards worden uitgereikt voor uitmuntende innovaties op het gebied van veiligheid. De Focus werd onderscheiden voor Active City Stop, Driver Alert, Lane Keeping Aid en Forward Alert (onderdeel van Adaptive Cruise Control).

Daarnaast is de Focus ook onderscheiden met de Euro NCAP maximumscore van vijf sterren voor bescherming bij botsingen, waaronder de hoogst mogelijke dynamische score voor kinderbescherming bij frontale en flankbotsproeven. De Focus blonk ook uit in de veiligheidscategorieën voor volwassenen en voetgangers.

Quatre prix EURO NCAP Advanced.

Om botsingen bij lage snelheid te helpen voorkomen

Ongevallen in stapvoets verkeer gebeuren maar al te vaak: Active City Stop is een geavanceerde technologie die speciaal ontworpen is om dat soort ongevallen te vermijden of de impact ervan te verminderen. Als het systeem merkt dat de auto voor u onverwacht is gestopt en u trager dan 50 km/u rijdt, schakelt het automatisch de remmen in. 

Intelligent Protection System (IPS)

De Focus is uitgerust met een geavanceerd Intelligent Protection System (IPS), dat een aantal veiligheidssystemen coördineert om u en uw passagiers te beschermen. Naast een stijve, impactabsorberende kooi van geavanceerd rekbestendig staal, beschikt de Focus over talrijke airbags die de inzittenden langs elke kant beschermen, evenals over pedalen en een stuurkolom die van de bestuurder wegklappen, om letsel te voorkomen bij een botsing.

Système de Protection Intelligent.
Gardez le contrôle en toutes situations.

De situatie altijd meester

De elektronische stabiliteitscontrole controleert constant de vooruitgang van uw voertuig. Als het systeem afwijkingen van uw gekozen rijlijn detecteert, wanneer u bijvoorbeeld slipt, corrigeert het automatisch uw positie en helpt het u om de controle over het voertuig te behouden.

Gordelwaarschuwing

Dit systeem helpt u om uw passagiers achterin veilig op hun plaats te houden terwijl u rijdt. Het systeem geeft u een hoorbare en visuele waarschuwing als bij één van de bezette zetels de veiligheidsgordel niet is vastgeklikt.

Système de rappel de ceinture de sécurité.
Des systèmes de freinage avancés pour un meilleur contrôle.

Geavanceerde systemen voor meer gecontroleerd remmen

Het antiblokkeersysteem (ABS) en de elektronische remkrachtverdeling (EBD) werken samen, zodat u op een meer beheerste wijze kunt remmen. De Emergency Brake Assist helpt uw Ford efficiënter remmen in een noodsituatie. Het systeem detecteert hoeveel druk u op het rempedaal hebt uitgeoefend en verhoogt deze, indien nodig, automatisch.

Top