Home > Personenwagens > NEW FOCUS ST > Eigenschappen > Veiligheid & beveiliging

Veiligheid

De nieuwe Focus ST is voorzien van allerlei technologische snufjes om uzelf, uw passagiers en andere weggebruikers te beschermen. Electronic Stability Control houdt uw positie voortdurend in de gaten. Als het systeem tractieverlies waarneemt, kan het automatisch individuele remmen bedienen, zodat je wegligging stabiel blijft. Grotere remonderdelen zorgen voor betere remprestaties. Bovendien wordt u dankzij Pre-Collision Assist met voetgangersdetectie gewaarschuwd voor potentiële obstakels op de weg. Als dat nodig is, worden zelfs de remmen ingeschakeld.

Blue Ford Focus ST driving on wet surface

Serieus remvermogen

De nieuwe Focus ST is uitgerust met een verbeterd remsysteem, inclusief voorremklauwen met dubbele zuigers, en heeft bovendien grotere voor- en achterschijfcomponenten dan andere Focus-modellen. Bij testen op basis van de veeleisende limieten die ook gelden voor de Ford GT superauto, zijn de remprestaties van de nieuwe Focus ST wat vervagingsweerstand betreft bijna vier maal beter dan die van de vorige ST-generatie.

Slim, handig en ruimtebesparend

De elektronische parkeerrem is een eenvoudige toevoeging met verrassende voordelen. Zo zorgt hij voor meer ruimte in de cabine, is hij makkelijker te gebruiken en hoeft u de remmen niet zo vaak te laten onderhouden. Het enige wat u hoeft te doen om te remmen, is een knop in de middenconsole indrukken.

Blue Ford Focus ST parked on wet surface
Red Ford Focus demonstrating pre-collision assist

Een systeem dat voetgangers helpt beschermen

Pre-Collision Assist met voetgangersdetectie detecteert onderweg via een radar en camera voertuigen en mensen. Als er een voertuig, voetganger of fietser wordt opgemerkt, wijst het systeem u op het gevaar van een mogelijke botsing. Als u niet reageert, remt het systeem automatisch. Deze nieuwe technologie is ontworpen om de ernst van ongevallen te reduceren, of om ze te helpen voorkomen.

Blijf de situatie altijd meester

Electronic Stability Control monitort de positie van uw Focus ST voortdurend. Het detecteert wanneer uw voertuig grip verliest en past automatisch een remimpuls toe op afzonderlijke wielen zodat het voertuig gestabiliseerd wordt.

Blue Ford Focus ST in motion cornering road
Top