Home > Personenwagens > FOCUS ST > Eigenschappen > Veiligheid

Veiligheid

Hoge prestaties eisen een hoog veiligheidsniveau In dat opzicht is de nieuwe Focus ST uitgerust met een uitgebreide reeks geavanceerde maatregelen,
om u bescherming en geruststelling te bieden.

Om botsingen bij lage snelheid te helpen voorkomen

Ongevallen in stapvoets verkeer gebeuren maar al te vaak: Active City Stop is een geavanceerde technologie die speciaal ontworpen is om dat soort ongevallen te vermijden of de impact ervan te verminderen. Als het systeem merkt dat de auto voor u onverwacht is gestopt en u trager dan 50 km/u rijdt, schakelt het automatisch de remmen in. 

Overschakelen naar 'Sport'

U kunt in het ESP-systeem schakelen tussen twee modussen. Sport-modus geeft u volledige controle over de motorkoppel terwijl de reminterventies van ESP worden verminderd zodat u sportiever kan rijden. Traction Control wordt ook uitgeschakeld om hogere wielspin te leveren voor betere tractie in specifieke veeleisende situaties. Via de ‘Off Modus’ kunnen zowel ESP and Traction Control volledig worden uitgeschakeld.

Red Ford Focus ST rear view close-up
Ford Focus ST showing airbags' positions

Samenwerkende veiligheidssystemen activeren in een fractie van een seconde

De Focus ST is uitgerust met een geavanceerd Intelligent Protection System (IPS), dat een aantal veiligheidssystemen laat samenwerken om u en uw passagiers te beschermen. Daarnaast beschermen een impact absorberende carrosserie en een hele serie airbags de inzittenden. De stuurkolom en pedalen zijn ontworpen om van de bestuurder weg te klappen, zodat het gevaar voor letsel tijdens een ongeval verminderd wordt.

Geavanceerde systemen voor meer gecontroleerd remmen

Het antiblokkeersysteem (ABS) en de elektronische remkrachtverdeling (EBD) werken samen, zodat u op een meer beheerste wijze kunt remmen. De Emergency Brake Assist helpt uw Ford efficiënter remmen in een noodsituatie. Het systeem detecteert hoeveel druk u op het rempedaal hebt uitgeoefend en verhoogt deze, indien nodig, automatisch.

Red Ford Focus ST black alloy wheel in detail
Black Ford Focus ST Tyre system

U weet meteen wanneer u een lekke band hebt

Als bij een van de banden de spanning tijdens de rit daalt, waarschuwt het bandenspanningscontrolesysteem u door een pictogram op het instrumentenpaneel te laten oplichten.

Top