Home > Personenwagens > FOCUS ST > Eigenschappen > Rijervaring

Rijervaring

Herwerkt chassis, sportonderstel en krachtige motoren, al deze elementen gecombineerd zorgen voor onvergetelijke uitstapjes.

Red Ford Focus ST in motion cornering left, driving down the hill

Maximale grip voor meer controle

Torque Vectoring Control reageert 100 keer per seconde op de weg. Dat is 33 keer sneller dan één keer met uw oog knipperen. Aan de hand van deze informatie vindt het systeem een evenwicht voor de aandrijfkracht die op ieder van de voorwielen wordt gezet. Dit maximaliseert de baanvastheid en levert een scherpere besturing, zodat u vlot bochten en golvingen in de weg neemt.

Op racing geïnspireerde sportophanging

Een verbeterde wielophanging omvat stijvere lagerbussen op de stuurarm voor en in de achtervering, plus een volledig nieuw ontwerp van de anti-roll bar. Deze setup verlaagt het chassis, waardoor het zwaartepunt dichter bij de weg komt om nauwkeuriger de bochten te nemen.

Ford Sports Suspension

Ziet de voertuigen die u misschien niet ziet

Cross Traffic Alert maakt deel uit van het Blind Spot Information-systeem. Wanneer u achteruit een parkeerplek verlaat en beperkte zichtbaarheid hebt van de verkeerssituatie, kan Cross Traffic Alert tegemoetkomende voertuigen detecteren en een waarschuwing laten horen. De technologie activeert ook een licht in de buitenspiegel (links of rechts, afhankelijk van de richting van het tegemoetkomend verkeer).

Ziet de verkeerstekens die u misschien niet ziet

Of de verkeerstekens nu aan de zijkant van de weg staan of erboven geplaatst zijn, of ze nu tijdelijk of permanent zijn, het Traffic Sign Recognition-systeem kan ze identificeren. Een pictogram van het betreffende snelheidsbord of bord 'Niet inhalen' verschijnt op het instrumentenpaneel en verandert telkens als een nieuw snelheidsverbod van toepassing wordt.

Silver Ford Focus ST at night showing the traffic sign recognition
Red Ford Focus ST black alloy wheel in detail

Van richting veranderen: behoud de controle

De Focus ST bevat een nieuwe technologie die Electronic Transitional Stability heet (onderdeel van het geavanceerde driefase ESP-programma). Door de voertuigstabiliteit en de handelingen van de bestuurder te detecteren, kan het systeem reageren om precisie en de controle te behouden bij het veranderen van rijvak of wanneer u een ander voertuig voorbijsteekt.

Een geavanceerd systeem om binnen uw rijvak te blijven

Het Lane Keeping-systeem maakt gebruikt van een naar voren gerichte camera om te detecteren of u per ongeluk van uw rijstrook afwijkt. Lane Keeping Alert waarschuwt u vervolgens door het stuur te laten trillen en een duidelijke visuele waarschuwing weer te geven. Als u langzaam of niet reageert kan Lane Keeping Aid bijsturen om u veilig terug naar de juiste rijstrook te sturen. De technologie is ontworpen voor rijbanen met meerdere rijstroken (zoals snelwegen), en deactiveert dus automatisch aan snelheden onder 65 km/u of kan manueel worden uitgeschakeld.

Red Ford Focus ST smart light

Ultraheldere, energiezuinige koplampen, bi-xenon koplampen

Van autosnelwegen tot stadsstraten, de Bi-xenon-koplampen met adaptieve verlichting veranderen hun stralingspatroon automatisch om de beste verlichting voor verschillende rijsituaties te bieden. De automatische dimfunctie van de koplampen wordt geactiveerd wanneer een tegenligger wordt gedetecteerd.

Extra controle bij vertrek op een helling

Hill Start Assist voorkomt dat u achteruit rijdt wanneer u op een helling vertrekt. Het systeem behoudt 2 à 3 seconden langer de druk op het remsysteem. Dit betekent dat u meer tijd hebt om uw voet van het rempedaal naar het gaspedaal te verplaatsen en u uw auto ook beter onder controle kunt houden. De Hill Start Assist is ook een handige functie voor wanneer u op een gladde ondergrond stopt en start.

Red Ford Focus ST red car
Red Ford Focus ST yellow car alert system

Driver Alert waarschuwt u wanneer u moe wordt

Het bestuurderwaakzaamheidssysteem houdt uw rijgedrag constant in de gaten en registreert afwijkingen in het rijgedrag wanneer u moe wordt. Als het systeem vaststelt dat u minder waakzaam wordt, verschijnt een waarschuwing op het display die aanraadt een pauze te nemen. Indien uw alertheid verder afneemt, wordt de boodschap herhaald en gecombineerd met een toon.

Technologie die waarschuwt voor auto's die u niet kunt ziens

Het Blind Spot Information System maakt gebruik van radarsensoren om auto's te zien die zich in de dode hoek kunnen bevinden. Ze bevinden zich aan beide kanten van de auto en waarschuwen u actief voor potentieel gevaarlijke situaties met een oranje lampje, duidelijk zichtbaar in de buitenspiegel.

Red Ford Focus ST driver station

Stel uw eigen maximumsnelheid in en de Focus blijft eronder

De Speed Limiter-functie maakt deel uit van de cruise control. U stelt er de gewenste topsnelheid mee in. De auto zal deze snelheid niet overschrijden zodat u uw ogen op de weg kunt houden. Als u sneller moet gaan, hoeft u alleen maar het gaspedaal verder in te trappen.

Top