Home > Personenwagens > FOCUS ST > Eigenschappen > Prestaties

Prestaties

Ontworpen en gebouwd om een performance auto te zijn waarvan u elke dag kunt genieten, wordt de nieuwe Focus ST aangedreven door een 2,0-liter
250 pk EcoBoost benzinemotor, of nieuwe 2,0-liter, 185 pk TDCi. Beide zorgen voor een compromisloze combinatie van prestaties en efficiëntie. U kunt zich dus verheugen op extreem lage verbruikskosten terwijl u geniet van ST-niveaus van vermogen en prestatie.

Ford Focus ST 2.0-litre TDCi engine

Ervaar EcoBoost.

Turbocharging, dubbele onafhankelijke variabele kleptimingtechnologie, directe brandstofinjectie aan hoge druk: de 2.0-liter 250 pk EcoBoost benzinemotor gebruikt ze allemaal om (in het 5-deursmodel) van 0 tot 100 km/u te geraken in slechts 6,5 seconden en een topsnelheid van 248 km/u (begrensd) te behalen. Deze lichte aluminium motor is ultra-responsief en uitzonderlijk efficiënt: dankzij het beschikbare maximale koppel van net 2.000 tpm, levert hij een snelle acceleratie.

Dieselmotoren

De nieuwe 2.0-liter TDCi van 185 pk kan uw 5-deurs Focus ST van 0 naar 100 km/u stuwen in 8,1 seconden en heeft verder een topsnelheid van 217 km/u (begrensd). Piekvermogen wordt ontwikkeld bij 3500 rpm en 400 Nm aan koppel is beschikbaar bij 2000- 2750 tpm. Deze koppelafgifte maakt indrukwekkende versnelling en sterke prestaties bij lage tpm mogelijk. In de 6de versnelling kunt u in slechts 9,7 seconden versnellen van 80 tot 120 km/u.

Ford Focus ST 2.0-litre EcoBoost engine

Verbruik minder brandstof met Auto Start-Stop

Wanneer u aan verkeerslichten stopt of uw auto stilstaat in de file, kan deze technologie automatisch de motor uitschakelen terwijl essentiële onderdelen zoals koplampen, airco, radio en het Ford SYNC-systeem nog steeds stroom krijgen. Wanneer u weer wilt rijden, hoeft u alleen maar de koppeling in te drukken en in de eerste versnelling te schakelen, of het gaspedaal in te drukken bij een automatische versnellingsbak om het systeem opnieuw op te starten. Auto Start-Stop is met name efficiënt in de stad, waar het brandstofverbruik tot 10% verlaagd kan worden (stadscyclus).

We helpen u om efficiënter te rijden

Het innovatieve Ford Eco Mode-systeem evalueert voortdurend de gevolgen van uw rijgedrag op het brandstofverbruik. Het systeem analyseert uw snelheid, de manier waarop u schakelt, remt en anticipeert, en analyseert het aantal korte en lange ritten die u maakt. De intelligente software geeft u vervolgens tips om brandstofzuiniger te rijden.

Ford Focus ST close-up on tachometer with Ford EcoMode
Ford Focus ST battery

Smart Regenerative Charging (SRG)

In tegenstelling tot traditionele systemen laadt Smart Regenerative Charging de accu alleen op wanneer dat nodig is en doet dat, indien mogelijk, niet wanneer u het gaspedaal indrukt. Dat bespaart nog meer brandstof en verlaagt de uitstoot.

Meer brandstofbesparing door efficiënt schakelen

De schakelindicator op het instrumentenpaneel geeft aan wanneer u het beste kunt schakelen voor maximale brandstofbesparing. Het is een eenvoudige, maar doeltreffende manier om tijdens iedere rit zuiniger te rijden.

Ford Focus ST close-up on tachometer with gear shift indicator
Top