Home > Personenwagens > FOCUS RS > Kenmerken > Rijervaring

Rijervaring

De Focus RS zit boordevol slimme technologie. Elke technologie heeft zijn rol en ze hebben allemaal ook één doel: u volop helpen genieten van de mogelijkheden van deze auto.

Maximale controle in de bochten

Ford Performance vierwielaandrijving (AWD) met Dynamic Torque Vectoring Control levert 1g versnelling in dwarsrichting, plus een uitzonderlijke grip en ultranauwkeurige wegligging wanneer u door de bochten scheurt. Het systeem gebruikt tweedelige elektronisch gestuurde koppelingsschijven om het motorkoppel tussen de achterwielen te helpen balanceren volgens het wegoppervlak en de rijomstandigheden. En dankzij deze intelligente technologie geniet u ook van de gecontroleerde oversturing op het circuit.

Klaar voor de weg. Voorbereid op het circuit.

U kunt in het elektronische stabiliteitscontrolesysteem schakelen tussen drie rijmodi.  Met een tik van een schakelaar kunt u schakelen tussen de instellingen Normaal, Sport of Circuit. In elke modus wordt het All-Wheel Drive-systeem, de demperbesturing, de elektronische stabiliteitscontrole, het antiblokkeersysteem, de sturing, de motorrespons en zelfs het motorgeluid aangepast. 

Ford Focus RS Suspension detail

Ophanging die zich aanpast aan de manier waarop u rijdt

De geavanceerde, race-inspireerde, verstijfde 'Öhlins Tenneco' ophanging helpt u om de Focus RS te allen tijde strak op de baan te houden. Het verbetert de grip op de weg en de controle, waardoor u zich verbonden voelt met de weg en u een uitstekende, supersnele feedback van het stuur ervaart. Voor het rijden op een circuit, bieden schakelbare dempers met twee modi een nog hardere instelling, zodat u kunt genieten van de volgassensatie van uw parcours.

Verbeter de al epische rijervaring met een mechanisch sperdifferentieel (LSD)

Hoe kan je de al legendarische dynamiek van de Focus RS nóg meer verbeteren? Dat was de uitdaging voor het Ford Performance team. De oplossing? Een mechanisch Quaife® sperdifferentieel op de vooras. Deze geavanceerde technologie stelt de Focus RS Limited in staat de prestaties op de baan aanzienlijk te verbeteren. En wel door in een bocht grotere snelheid aan te kunnen en daarna maximale acceleratie mogelijk te maken. 

Het mechanisch slipdifferentieel is standaard op de Focus RS Limited. Deze uitvoering is bovendien voorzien van gestileerde details zoals een mat zwart dak, spiegels en achterspoiler. De zwarte, lichtaluminium velgen laten de RS remklauwen in Nitrous Blue volledig tot hun recht komen, terwijl de race-geïnspireerde Recaro kuipzetels zijn afgewerkt met blauwe lederen accenten. 

Op zoek naar de ultieme Focus RS-ervaring? Dan is de Limited uitvoering met Quaife® sperdifferentieel dé keuze

Blue Ford Focus RS Option Pack rear on race track
Blue Ford Focus RS Bi-Xenon headlamps

Koplampen waarmee u beter in bochten kunt kijken

De Bi-Xenon koplampen van de nieuwe Focus RS zijn niet alleen opvallend; ze zijn ook slim. Dat komt doordat zij de weg precies volgen wanneer u aan het stuur draait, en zo uw zicht optimaliseren. Ze kunnen het lichtpatroon van de koplampen aanpassen op basis van uw snelheid, de omgeving en de omstandigheden. Zeven verschillende modi omvatten specifieke instellingen voor wanneer u in de stad, op landweggetjes, autosnelwegen of in slecht weer rijdt.

Top