Home > Personenwagens > C-MAX > Eigenschappen > Veiligheid & beveiliging

Veiligheid

Reken op een uitgebreid pakket van veiligheidsmaatregelen, alle ontworpen om u en uw passagiers een maximale bescherming te bieden.

Anti-lock braking system

Een systeem dat voetgangers beter beschermt

Pre-Collision Assist met Pedestrian Detection detecteert voertuigen en voetgangers op de weg voor u. Het kan zelfs voetgangers detecteren die op het punt staan om voor uw auto te verschijnen. Het systeem waarschuwt u als het een mogelijke botsing detecteert en als u niet reageert, worden de remmen automatisch ingeschakeld. Deze technologie is ontworpen om de ernst van ongevallen te verminderen, of om ze te helpen voorkomen, en is actief tot een snelheid van 80 km/u.

De situatie altijd meester

De elektronische stabiliteitscontrole controleert constant de vooruitgang van uw voertuig. Als het systeem afwijkingen van uw gekozen rijlijn detecteert, wanneer u bijvoorbeeld slipt, corrigeert het automatisch uw positie en helpt het u om de controle over het voertuig te behouden.

Electronic Stability Program
Intelligent Protection System

Samenwerkende veiligheidssystemen activeren in een oogwenk

De C-MAX en Grand C-MAX zijn uitgerust met een geavanceerd Intelligent Protection System (IPS), dat een aantal veiligheidssystemen laat samenwerken om u en uw passagiers te beschermen. Behalve een stijve, impact absorberende carrosserie met geavanceerd staal met een hoge treksterkte, is er ook een hele serie aan airbags die de inzittenden vanuit elke hoek beschermen. De stuurkolom en pedalen zijn ontworpen om van de bestuurder weg te klappen, zodat het gevaar voor letsel tijdens een ongeval verminderd wordt.

Geavanceerde systemen voor meer gecontroleerd remmen

Het antiblokkeersysteem (ABS) en de elektronische remkrachtverdeling (EBD) werken samen, zodat u op een meer beheerste wijze kunt remmen. De Emergency Brake Assist helpt uw Ford efficiënter remmen in een noodsituatie. Het systeem detecteert hoeveel druk u op het rempedaal hebt uitgeoefend en verhoogt deze, indien nodig, automatisch.

Anti-lock braking system
Power child door and window locks

Elektrische kindersloten en ruitvergrendeling

Met deze vernieuwende functie kunt u met slechts één druk op de knop de veiligheid van uw dierbaarste passagiers op de achterbank garanderen.

Remhulp bij hogere snelheden

Wilt u bij elke snelheid veilig kunnen remmen? Dan helpt het actieve remsysteem u een handje. Door bij een snelheid boven de 50 km/u de weg te scannen met speciale radar-technologie, waarschuwt deze veiligheidsvoorziening voor mogelijke botsingen. En helpt met afremmen als u niet op tijd reageert. Rijdt u langzamer dan 50 km/u? Dan geeft Active City Stop u die zekerheid.

Active City Stop
Top