Home > Personenwagens > C-MAX > Eigenschappen > Veiligheid & beveiliging

Veiligheid

Reken op een uitgebreid pakket van veiligheidsmaatregelen, alle ontworpen om u en uw passagiers een maximale bescherming te bieden.

Om botsingen bij lage snelheid te helpen voorkomen

Ongevallen in stapvoets verkeer gebeuren maar al te vaak: Active City Stop is een geavanceerde technologie die speciaal ontworpen is om dat soort ongevallen te vermijden of de impact ervan te verminderen. Als het systeem merkt dat de auto voor u onverwacht is gestopt en u trager dan 50 km/u rijdt, schakelt het automatisch de remmen in. 

Active City Stop
Electronic Stability Program

De situatie altijd meester

De elektronische stabiliteitscontrole controleert constant de vooruitgang van uw voertuig. Als het systeem afwijkingen van uw gekozen rijlijn detecteert, wanneer u bijvoorbeeld slipt, corrigeert het automatisch uw positie en helpt het u om de controle over het voertuig te behouden.

Samenwerkende veiligheidssystemen activeren in een oogwenk

De C-MAX en Grand C-MAX zijn uitgerust met een geavanceerd Intelligent Protection System (IPS), dat een aantal veiligheidssystemen laat samenwerken om u en uw passagiers te beschermen. Behalve een stijve, impact absorberende carrosserie met geavanceerd staal met een hoge treksterkte, is er ook een hele serie aan airbags die de inzittenden vanuit elke hoek beschermen. De stuurkolom en pedalen zijn ontworpen om van de bestuurder weg te klappen, zodat het gevaar voor letsel tijdens een ongeval verminderd wordt.

Intelligent Protection System
Anti-lock braking system

Geavanceerde systemen voor meer gecontroleerd remmen

Het antiblokkeersysteem (ABS) en de elektronische remkrachtverdeling (EBD) werken samen, zodat u op een meer beheerste wijze kunt remmen. De Emergency Brake Assist helpt uw Ford efficiënter remmen in een noodsituatie. Het systeem detecteert hoeveel druk u op het rempedaal hebt uitgeoefend en verhoogt deze, indien nodig, automatisch.

Power child door and window locks

Elektrische kindersloten en ruitvergrendeling

Met deze vernieuwende functie kunt u met slechts één druk op de knop de veiligheid van uw dierbaarste passagiers op de achterbank garanderen.

Top